Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Ciutadans demanarà que Saura doni explicacions al Parlament sobre l’abstenció de diumenge

El grup mixt, format pels tres diputats de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C’s), demanarà al conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, que doni explicacions al Parlament sobre l’abstenció registrada aquest diumenge en les eleccions municipals i sobre les seves afirmacions, que instaven a no anar a votar si no era per ICV. C’s té previst entrar al registre en les properes hores una petició de compareixença.

Redacció 29/05/2007

Així ho ha explicat el president de C’s, Albert Rivera, durant la roda de premsa de valoració dels resultats de la seva formació. Rivera creu que “cal ser crítics” amb la baixa dada de la participació per part dels partits polítics, però ha recordat que “hi ha una responsabilitat política” al departament de Saura, “creat per augmentar la participació ciutadana”.

Rivera vol que Saura comparegui al Parlament perquè expliqui per què “va fer una crida que la gent s’abstingui si no vota el seu partit”, un fet que considera “una vergonya” venint del responsable de Participació del Govern, i l’ha convidat a deixar la conselleria “si no li agrada que la gent participi”. Rivera espera que el conseller doni explicacions al Parlament sobre “què s’ha fet”.

Per la seva banda, el secretari general de C’s, Antonio Robles, que de moment i contra tot pronòstic encara no ha dimitit, ha dit que “en un sistema democràtic abans que res has de ser demòcrata” i creu que Saura “no pot dir això, perquè és una pedagogia democràtica molt poc decent”.