Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Criteria CaixaCorp culmina “amb èxit” la sortida a borsa i incorpora més de 360.000 accionistes

Criteria CaixaCorp ha culminat ‘amb èxit’ el seu procés de sortida a borsa i ha incorporat ‘més de 360.000 nous accionistes en el conjunt de tots els seus trams’, xifra que ‘posa de manifest el gran interès dels inversors en l’operació’, segons informa la companyia en un comunicat. D’altra banda, el preu de l’acció de Criteria CaixaCorp ha quedat fixat en 5,25 euros, la qual cosa significa un import total aproximat de 3.500 milions d’euros. ‘Aquesta operació suposa la major col·locació en una operació de sortida a borsa a Espanya’, remarca la companyia.

Redacció
Redacció 10/10/2007

L’emissió ha rebut peticions per un import pròxim als 9.000 milions d’euros. El ‘gran suport’ que s’ha obtingut en aquesta operació respon a la ‘confiança generada’ en la gestió de la cartera de participades, i en l’estratègia futura d’expansió internacional del Grup ‘la Caixa’, remarca. L’OPS de Criteria CaixaCorp es va iniciar el 21 de setembre passat, després del registre i aprovació del fullet informatiu per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El 10 d’octubre Criteria CaixaCorp iniciarà la seva cotització en el mercat continu.

Criteria CaixaCorp és la societat que aglutina la major part de la cartera de participades, cotitzades i no cotitzades de ‘la Caixa’. La companyia manté participacions en societats cotitzades ‘líders’ dels sectors d’infraestructures i serveis (Gas Natural, Telefònica, Repsol, Abertis i Agbar), en actius no cotitzats (Port Aventura i l’activitat de capital desenvolupament) i també en el sector bancari i financer (BPI, Boursorama, InverCaixa Gestió, Finconsum, CaixaRenting, GestiCaixa i CaiFor), concreta la companyia.