Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Cristina Puig titlla el director de RTVE de mentider

La periodista Cristina Puig s’ha mostrat aquest matí indignada davant les paraules que el director de RTVE va dir sobre ella ahir. La presentadora, acomiadada del programa ’59 segons’ i de la cadena fa tres mesos, ha dit que el màxim responsable de Televisió Espanyola és un mentider i que se l’han volgut “treure del mig”. També ha afirmat que la van “fer fora” com a mostra de força als que es quedaven per advertir-los que “no toquessin els nassos”. Puig ha conclòs que “això s’ha de resoldre als tribunals”. 

Redacció
Redacció 15/04/2015

“Aquest programa em venia fet dels despatxos”

El director de RTVE, José Antonio Sánchez, va justificar que “reiterats actes d’indisciplina i desobediència” són els motius de l’acomiadament de la periodista. També va assegurar que la presentadora “vetava entrevistes i programes exteriors”. Ella l’ha rebatut al programa de ràdio El Món a RAC1 dient que “tot són mentides”, perquè “jo només era la presentadora, la imatge, i aquest programa em venia fet dels despatxos, així que no podia vetar perquè quan els directors del programa es reunien em deien quins convidats venien”.

“Si li deies Cristina Puig al director de RTVE no sabia qui era”

Cristina Puig creu que estan utilitzant el seu nom per fer una campanya, ja que també “s’han apartat corresponsals d’una trajectòria impecable, cosa que provoca una caiguda en picat de l’audiència de RTVE”. També respon a les acusacions de tractar amb arrogància i menyspreu el personal tècnic dient que molts companys es van manifestar pel seu acomiadament i que “el director de RTVE no m’ha vist mai treballar,si li deies Cristina Puig no sabia qui era”.

“Ja saps que aquí no estem a favor de la secessió”, li van dir

Tanmateix, Puig admet que va callar i no va denunciar públicament alguns vetos per interessos polítics que sí li van imposar i que no ha dit fins ara que l’han acomiadat. “Jo demanava  entrevistar gent però no em deixaven! Per exemple, David Fernández”. La periodista explica que només va poder parlar amb ell a una connexió amb el Parlament però sota la condició que només li preguntés sobre la comissió Pujol. “Ja saps que aquí no estem a favor de la secessió”, li van dir. El setembre passat li van dir que aquesta temporada no es tocarien temes polítics i ella va aixecar la veu donat que el cicle d’eleccions estava tan a prop, però només de portes endins. Puig va aplicar la llei del silenci durant els cinc anys que va presentar ’59 segons’, i només destapa secrets ara.