Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Crisi a Foment després de la marxa de Juan Rosell a la patronal espanyola

La candidatura amb què Juan Rosell va revalidar la presidència de la patronal catalana, Foment del Treball, comença a fer aigües. Rosell, després de guanyar còmodament les eleccions a Foment, va fer servir aquesta victòria com a trampolí per atènyer la presidència de la patronal espanyola, la Confederación Española de Organizaciones Empresariales (CEOE). Un cop a Madrid, Rosell preveia que podria continuar gestionant Foment a distància. Però un dels deu vicepresidents que va nomenar dilluns, Antoni Abad -president al seu torn de la patronal vallesana Cecot-, se n’ha desmarcat obertament amb dures crítiques i ha renunciat a la vicepresidència, apartant-se així de la cursa per a succeir Rosell.

Redacció
Redacció 11/01/2011

Segons La Vanguardia, el president de Cecot retreu a Rosell que no hagi fet una reestructuració més profunda dels òrgans de govern de Foment. A la reunió en què va explotar la crisi, Abad va mostrar un acord firmat per Rosell en què es comprometia a fer una renovació més profunda dels òrgans del govern, però Rosell se’n va fer el desentès.

Rosell ha assegurat en més d’una ocasió que, en el moment que entre els vicepresidents hi hagi un consens per a nomenar el seu successor, ell es retirarà de Foment per concentrar-se només en la CEOE, però que fins llavors compaginarà ambdós càrrecs. Amb el rebuig d’Abad, doncs, virtualment també es retira de la cursa successòria.