Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Creu Roja ofereix un nou servei de localització de malalts d’Alzheimer a través de GPS

|

- Publicitat -

El nou Sistema Intel·ligent de Monitorització d’Alertes Personals (SIMAP) de Creu Roja és un servei per millorar l’autonomia personal de les persones afectades per aquesta malaltia degenerativa i donar tranquil·litat als seus familiars, que en qualsevol moment poden comprovar on es troba i tenen la seguretat que sonarà l’alarma en cas de perill.

Publicitat

A més de la localització permanent, gràcies a un receptor GPS i un mòdem GSM, el gran avantatge d’aquest dispositiu és la possibilitat de predeterminar el perímetre segur i les zones de perill. Així, els familiars indiquen quins són els recorreguts habituals de la persona i els riscos pròxims, que poden ser vies de tren, àrees boscoses o barrancs.

La persona malalta d’Alzheimer ha de portar sempre el dispositiu i l’alarma s’encén al centre de control de Creu Roja en cas que surti fora del perímetre delimitat com a segur, s’apropi a alguns dels perills establerts, el seu moviment augmenti a una velocitat de més de 35 km/h o la bateria de l’aparell estigui baixa.

El control d’aquestes persones es fa des d’un centre de l’organització durant les 24 hores i tots els dies de l’any, i les persones interessades a obtenir el servei han de trucar al 902 22 00 70. El programa és una novetat a l’Estat espanyol i la primera implantació es fa a Catalunya, però aviat s’estendrà a altres comunitats, començant per Galícia i Madrid.

Tal com ha explicat la responsable de programes de gent gran de Creu Roja, Susanna Roig, l’objectiu d’aquest nou servei, que té un cost mensual d’uns 60 euros i el dispositiu en costa prop de 200, és fomentar l’autonomia de les persones grans potenciant la participació social, contribuir a millorar la qualitat de vida d’afectats i familiars i facilitar la permanència en l’entorn habitual.

La presentació del servei ha comptat amb l’assistència de la directora de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carolina Homar, que ha avançat que la creació d’un fons econòmic per ajudar a pagar el servei a persones de baix nivell econòmic que el necessitin i s’estudiarà la possibilitat d’incloure’l en la cartera de prestacions de la nova llei de dependència.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió