Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

CpC no retirarà la ILP de la Llei electoral tot i la voluntat del Parlament de redactar-la

|

- Publicitat -

En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes, Comín ha declarat que la tramitació de la ILP ‘depèn dels mateixos partits que hauran fet una llei o un altre’. ‘No depèn de nosaltres que el debat de totalitat la ILP tingui una majoria a favor’, ha apuntat. ‘La Comissió promotora de la ILP té el dret a que es faci el debat de totalitat al ple i entenc que aquest debat s’acabi fent en funció de l’escenari’, ha ressaltat. ‘El debat és segur que se celebrarà, faltaria més’, ha apuntat. D’aquesta forma ha rebutjat retirar la ILP tot i que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, els va demanar que la retiressin.

88.926 signatures

En aquest context, el parlamentari dels socialistes catalans ha destacat que s’han aconseguit 88.926 signatures a favor d’una Llei electoral i ha explicat que el període de recollida es va acabar el 30 d’octubre i que queda una setmana més per fer el lliurament. La llei marca un mínim de 50.000 signatures. ‘Ens assembla un èxit inapel·lable aquesta iniciativa’, ha remarcat.

Publicitat

Comín ha destacat que CpC ‘ha fet una contribució completament decisiva’ per la creació d’una ponència al Parlament. ‘Sense la ILP de CpC probablement el Parlament no hi hauria una ponència encarregada d’elaborar la Llei electoral’, ha remarcat. En aquest sentit, ha manifestat que sempre han volgut ‘ser complementaris i continuadors de la feina que s’havia iniciat des del Govern’ per tirar endavant la Llei electoral. ‘El Govern havia fet tot el que podia i no podia fer res més i la responsabilitat era dels grups parlamentaris’, ha manifestat, per remarcat que la ILP ha servit per descongelar una proposta que s’havia impulsat des del Govern i que els grups tenien aturada’, ha dit. ‘Els fets ens donen la raó’, ha ressaltat.

Decidiran els propers passos després de Nadal

‘No tindrem les signatures validades fins d’aquí un parell de mesos’, ha explicat, i en aquest context i ‘en funció de que la ponència i els partits hagi estat capaços de elaborar o no la Llei electoral en aquell moment passades les vacances de Nadal’ CpC decidirà ‘quins són els següents passos de la ILP’. Comín ha ressaltat que ‘aquest moment demana més que mai l’elaboració d’una Llei electoral’, tal com va reclamar recentment el president del Parlament, Ernest Benach. ‘En l’actual context de desafecció i la crisi una de les mesures de regeneració del sistema democràtic que més pot donar resposta a aquest estat de desconfiança i de desafecció és la Llei electoral’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut