Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Cop de porta del TSJ al valencià

El TSJ ha decidit anul·lar parcialment el decret de plurilingüisme valencià en “discriminar” alumnes que optin pel castellà. La sala estima el recurs interposat pel sindicat CSI-F.
 

Redacció
Redacció 28/07/2017
La sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha declarat la nul·litat parcial del Decret 9/2017 de la Generalitat Valenciana que estableix el model lingüístic educatiu valencià en l'ensenyament no universitari.
 
Segons que ha informat el TSJ a través d'un comunicat, els magistrats de la secció quarta estimen parcialment el recurs interposat pel sindicat CSI-F i anul·len la disposició addicional cinquena de la norma per entendre que vulnera el dret fonamental a la igualtat i el dret a l'educació reconeguts en els articles 14 i 27 de la Constitució.
 
Els magistrats entenen que aquesta disposició discrimina els alumnes que opten per un ensenyament majoritàriament en castellà enfront dels que trien el valencià com a llengua vehicular, ja que aquests últims reben més hores de docència en anglès.