Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Cop a l’empresariat unionista amb la venda de Pronovias a una empresa estrangera

Gerard Sesé @gerardsese La compra de l'empresa Pronovias per part del fons anglès de capital risc BC Partners, que adquirirà el 90% del negoci d'Alberto Palatchi té una doble lectura. Primer de tot perquè la deriva unionista de l'empresa quedarà orfe en mans d'una empresa estrangera i, per l'altra, que es demostra que el capital estranger no té por al procés. El nou propietari ja ha dit que la seu de l'empresa seguirà a Barcelona. 

Redacció
Redacció 11/07/2017

El procés no espanta el capital estranger

El fons de capital risc BC Partners adquirirà el 90% de Pronovias al seu fundador i propietari Alberto Palatchi. L'operació, que es troba subjecta a les autoritzacions de competència, es tancarà el tercer trimestre del 2017 i comportarà que Palatchi conservi una participació del 10% de la firma catalana de moda nupcial, segons un comunicat conjunt de les dues empreses. Inicialment, el fons d'inversió ha comprat per 550 milions d'euros el 100% de Pronovias i després n'ha venut el 10% a Palatchi, segons han informat des de la firma catalana. Pronovias mantindrà la seva seu a Barcelona i tractarà “d'impulsar significativament el seu desenvolupament als EUA i liderar la integració del fragmentat mercat de vestits de núvia” de la mà de BC Partners.

Pronovias, un ultra espanyolista

Pronovias va demostrar el seu unionisme recalcitrant quan va aletar els seus treballadors del risc que suposa per a la continuïtat de la companyia a Catalunya una declaració unilateral d'independència. En un comunicat enviat a la seva plantilla, Palatchi assegurava que “la nostra empresa és difícilment viable en una Catalunya fora de la Unió Europea, fora de la zona euro, sense un sistema financer recolzat pel Banc Central Europeu i aïllada en matèria econòmica, política i de seguretat”.
 

El PP fidel amb els seus

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va premiar aquest discurs i va lloar que Pronovias es consideri “element clau de la marca Espanya”. Unes paraules efetuades el desembre del 2015 després de destapar una placa commemorativa a les instal·lacions de la firma de vestits de núvia a El Prat de Llobregat. La vicepresidenta del govern espanyol va visitar la fàbrica i els estudis fotogràfics on la firma immortalitza dissenys i vestits. Precisament al costat de dues models es van fotografiar Sáenz de Santamaría; el president de la firma Alberto Palatchi, i els dirigents del PPC, Xavier García Albiol i Alícia Sánchez-Camacho.