Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Convocada una manifestació nazi a Xàtiva per aquest vespre

La vida real pot superar la ficció. Avui a la nit el partit neonazi Alianza Nacional es concentrarà, encara que sembli estrany, ‘contra el terrorisme’ a Xàtiva. Aquest grupuscle ultra ha estat íntimament lligat al terrorisme des que els seus dos màxims líders foren empresonats per intentar perpetrar un atemptat contra ciutadans bascs i ha protagonitzat diferents episodis de violència feixista a València. El principal centre operatiu del grupuscle neonazi està situat a l’Avinguda Tres Creus de València, on AN desenvolupa les seves activitats nazis

Redacció
Redacció 15/09/2007

El partit neonazi Alianza Nacional (AN) ha convocat una concentració ‘contra el terrorisme’ i ‘per la justícia i l’ordre’ el proper dissabte 15 de Setembre a les 18h. davant l’estació de Xàtiva (La Costera). El passat mes de Maig tots els partits polítics valencians, excepte el Partit Popular, a més de sindicats i associacions culturals van demanar en roda de premsa la il·legalització del partit neonazi.

Un dels darrers actes públics d’AN ha estat una concentració davant l’ambaixada d’Àustria a Madrid per reivindicar l’alliberament de Gerd Honsik, lamentable escriptor feixista i neonazi, la impunitat del qual s’eliminava feliçment aquest mes de Setembre. Els militants i simpatitzants d’AN han agredit en nombroses ocasions a ciutadans de La Costera, tal com va passar durant la cel·lebració de la diada del 25 d’Abril d’enguany (la Policia Local va detenir un neonazi).

A més a més, els dos màxims dirigents d’AN, Pedro Pablo Peña Muñoz i Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo, es troben actualment a la presó acusats de tinença d’armes i material inflamable per fabricar explosius, amb els que pretenien, presumiblement, atemptar contra familiars de presos d’ETA, tal i com va informar Europa Press el 4 d’abril de 2006.