Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Convocada la primera edició dels Fiasco Awards

Ja s’ha convocat la primera edició dels premis Fiasco Awards. Aquests reconeixen les idees, productes o serveis del sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) que s’han acabat convertint en un fracàs. L’objectiu és potenciar una actitud positiva cap els fiascos, entesos com una etapa d’aprenentatge indispensable del camí cap a l’èxit. El format permetrá als internautes decidir els guanyadors dels premis a través de la xarxa. La iniciativa és d’àmbit mundial i està impulsada per professionals del sector TIC.

Redacció
Redacció 15/11/2008

Els èxits i els fracassos formen part del mateix procés de progrés, són la cara i la creu de la mateixa moneda. Els primers se celebren i dels segons, superat l’ensurt inicial, se n’aprèn. Apadrinada en la seva primera edició per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, els Fiasco Awards són una iniciativa trencadora i engrescadora per donar a conèixer els projectes, idees, productes o serveis de qualsevol àmbit del sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC), que s’han acabat convertint en un fiasco.

Així, els Fiasco Awards volen potenciar l’esperit crític i fomentar l’actitud positiva cap els fiascos, entesos com una etapa d’aprenentatge sovint indispensable del camí cap a l’èxit. Com indiquen els organitzadors “la història ens explica que Thomas Edisson va fer més de 1.000 intents abans d’inventar la primera bombeta, va aprendre més de 1.000 maneres de com no s’havia de fer una bombeta”. I és que l’avenç tecnològic no és un camí recte. Malgrat les inversions econòmiques, els esforços intel•lectuals i les il•lusions invertides, sovint, en lloc d’aconseguir un producte exitós, una empresa rendible, un nou servei útil o un desenvolupament interessant, s’acaba tenint entre mans un autèntic fiasco.

Els organitzadors

Els Fiasco Awards estan organitzats per un equip de persones vinculades al sector TIC, el FAT (Fiasco Awards Team). Per als aspectes logístics es compta amb el suport d’una organització, que en la edició 2009 dels premis és l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

Per participar-hi

Les bases de la convocatòria i el formulari d’enviament de candidatures als Fiasco Awards es troben al mateix web.  El període d’enviament de candidatures s’ha establert del 10 de novembre de 2008 al 20 de gener de 2009. Les votacions per escollir els guanyadors estaran obertes a tots els internautes, que hauran de valorar: la credibilitat del fiasco, l’impacte en la societat, la facilitat per a extreure alguna conclusió útil, experiència o ensenyament, l’originalitat del fiasco, la simplicitat i la vigència i actualitat del fiasco. Els guanyadors es donaran a conèixer el 26 de febrer de 2009 al teatre del Casino de la Aliança del Poblenou de Barcelona.