Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

‘Converses amb Xavier Sala i Martín’

Títol: ‘Converses amb Xavier Sala i Martín‘ Autor: Jordi Graupera Editorial: Edicions Dau Col·lecció: Retrats, 6 Pàgines: 196 Any d’edició: 2007 RESSENYA El llibre recull una sèrie d’entrevistes a Xavier […]

Redacció
Redacció 28/12/2007

Títol: ‘Converses amb Xavier Sala i Martín
Autor: Jordi Graupera
Editorial: Edicions Dau
Col·lecció: Retrats, 6
Pàgines: 196
Any d’edició: 2007

RESSENYA

El llibre recull una sèrie d’entrevistes a Xavier Sala i Martín, fetes al llarg de mig any pel periodista Jordi Graupera, a cavall de Barcelona i Nova York.. Converses en profunditat i a la vegada a l’abast de tots els lectors, que mostren qui és i com pensa aquest economista sobre una gran quantitat de temes: del Barça fins a la Universitat de Harvard, de la lluita pel futur de l’Àfrica al present de Catalunya, tan pel que fa al país com a la política del país. També hi trobareu les seva visió dels aspectes més punyents de la societat americana, l’enfrontament amb el Banc Mundial sobre la reducció de la pobresa o el poder de l’Estat en les nostres societats. Pagesos, xinesos, marxistes, liberals, jugadors i directius de futbol, polítics, mitjans de comunicació, dictadors africans, economistes, jubilats, funcionaris, joves, empresaris, missioners o condemnats a mort, res ni ningú escapa de l’anàlisi, la crítica o la defensa, en un debat cara a cara sobre el món on vivim. Lúcid, a voltes sarcàstic i contundent, però sempre opinant sense embuts,Xavier Sala i Martín convida al lector a reflexionar amb valentia.

Xavier Sala i Martín (Cabrera de Mar, 1963) és economista. És Doctor per la Universitat de Harvard, catedràtic a la Universitat de Columbia i professor visitant a la Universitat Pompeu Fabra. Fundador i President de les fundacions «Umbele. Un futur per Àfrica», dedicada a la promoció de l’educació a l’Àfrica i «Empresaris Sense Fronteres – CEOs Without Borders», dedicada a la promoció del desenvolupament empresarial als països pobres.És President de la Comissió econòmica del FC Barcelona i col·labora a La Vanguardia i a Catalunya Ràdio.

Jordi Graupera (Barcelona, 1981) és periodista. Llicenciat en filosofia per la Universitat Ramon Llull, ha col· laborat en diferents mitjans de comunicació des de 1999: El Mundo, Catalunya Ràdio, Ràdio 4, Cadena Ser, Rac-1, Com Ràdio i diverses revistes i butlletins digitals. Actualment és columnista del diari Avui i de elsingulardigital.cat.

Compra’l a Llibres.cat