Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Convergència qüestiona al candidat d’Unió, Duran i Lleida

Duran i Lleida sembla ser que té més enemics que amics dins de la confederació que representa. Cada cop són més els moviments crítics interns dins de Convergència Democràtica de Catalunya que aposten per un canvi de líder per a les eleccions generals. Des de Convergència proposen que es presenti un membre de CDC. Els crítics amb Duran pensen plantejar públicament la qüestió en el consell nacional de CDC que se celebrarà el 30 de juny. Ara, el temps ens dirà com evoluciona la situació.

Redacció
Redacció 14/06/2007

Des de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es mostren molt crítics davant la possibilitat que Josep Antoni Duran i Lleida, líder d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), sigui qui es presenti al Congrés dels diputats espanyol. Des de Convergència proposen que es presenti un membre de CDC. Els crítics amb Duran pensen plantejar públicament la qüestió en el consell nacional de CDC que se celebrarà el 30 de juny.

Diferents fronts crítics:

Per una banda ens trobem als Euroconvergents pel No. Aquest moviment intern dins de Convergència, que demanava el vot negatiu al Referèndum de la constitució Europea, ja està dissolt però els seus integrants segueixen fent pinya en periòdiques reunions. Josep Tarradelles n’és un dels personatges destacats que podrien sonar com a possible candidat.

Paral·lelament, també s’aposta per a la substitució de Duran des de les Joventuts de CDC, sobretot després de l’última campanya que el d’Unió va fer durant les municipals o el fet que celebrés un sopar secret amb el president de la Generalitat, José Montilla, el mateix dia que s’hi havia reunit en públic Artur Mas.

Els contraris a Duran consideren que el cap de llista de CiU ha de ser un dirigent de CDC, perquè no s’estan complint al seu entendre els requisits firmats en el protocol de federació. Entre aquests requisits, citen que no es camina cap a la conversió en una sola força política, que els organismes interns conjunts entre CDC i Unió no funcionen i es reuneixen només ocasionalment, i que el líder d’Unió ha demanat que s’assumeixi la seva estratègia de forma unilateral de cara a les pròximes generals.

L’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder també sona com a substitut. El convergent és contrari a entrar al govern central, i d’aquesta manera s’ha pronunciat públicament en les últimes setmanes. També ha fet certa autocrítica respecte al pacte del Majestic.

Ara, el temps ens dirà com evoluciona la situació.