Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Convergència i Unió se separen

Continua la Fira d’Abril, amb les facilitats que sempre posa l’Ajuntament de Barcelona -busos gratuïts especials, etcètera- per tal de facilitar als catalans integrats la seva setmana de nostàlgia. Un […]

Redacció
Redacció 02/05/2008

Continua la Fira d’Abril, amb les facilitats que sempre posa l’Ajuntament de Barcelona -busos gratuïts especials, etcètera- per tal de facilitar als catalans integrats la seva setmana de nostàlgia. Un lector amb molt d’estòmac s’ha passejat per la feria aquests dies, i ens ha fet arribar un detall important que, pels que no acostumem a freqüentar aquests ambients, podia passar-nos desapercebut.

A la fira d’Abril, la Coalició Convergència i Unió ja no és tal. Per primera vegada en els últims anys, Convergència té la seva pròpia parada i, metres més enllà, Unió té la seva, totalment per separat. Val a dir que la d’Unió molt més buida que la de Convergència. Desconeixem si aquesta separació és circumstancial o cal interpretar-la com un trencament inevitable que, de mica en mica, ha d’anar arribant a les cúpules dels partits fins acabar amb la separació definitiva que, des de CDC propugna el corrent ‘Desfederem-nos’. La imatge a continuació il·lustra quina mena de fauna omplia l’any passat la caseta conjunta, quan CDC i UDC encara eren un matrimoni més o menys ben avingut.

A més a més, les casetes de Convergència i d’Unió d’aquest any, per tal d’arribar a aquest electorat espanyolista i nostàlgic, s’han empassat qualsevol tipus de dignitat sobiranista i ho han encartellat tot directament en castellà. Ni normalització lingüística ni històries: Olé.