Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Convergència crida els seus militants a fer-se voluntaris lingüístics

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha presentat aquest dilluns la seva campanya ‘Cap catalanista sense parella’, en la qual animen els 50.000 militants del partit a fer-se voluntaris lingüístics i contribuir, amb aquesta iniciativa, a treballar per ser ‘un sol país, un sol cos social’, segons ha explicat la secretària executiu de l’Àmbit Sectorial de CDC, Montserrat Candini. Convergència posarà les seves seus que té arreu del territori a disposició d’aquesta campanya que, segons ha explicat el responsable d’Immigració, Àngel Colom, vol triplicar la xifra de voluntaris lingüístics aconseguits en els deu anys de campanya, unes 30.000.

Redacció
Redacció 24/02/2009

Segons el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, la campanya respon a ‘un dels pilars’ del projecte polític del partit, ‘garantir la cohesió social, apostar per la integració i avançar en la idea i el somni de construir un sol poble’. Candini ha fet una crida als 50.000 militants, els 435 alcaldes de CiU i els 3.387 regidors de la federació nacionalista a sumar-se a la campanya, tot dient que Convergència posa a disposició del projecte les seves 450 seus d’arreu del territori.

Candini creu que l’objectiu, a més que els nouvinguts coneguin la llengua catalana, és que aquests puguin conèixer els catalans ‘de primera mà’. Puig ha assegurat que CDC ha situat com a ‘prioritat’ les polítiques d’immigració i ha criticat el model dels socialistes, que considera que ha ‘utilitzat’ aquestes polítiques ‘com un recurs partidista i electoral’.

Per la seva banda, Àngel Colom, que ha demanat al Govern que ‘s’activi’, ha explicat que, en deu anys, la campanya de voluntariat lingüístic ha donat com a resultat 30.000 parelles. Una xifra que ha comparat amb ‘el milió i mig de persones que han vingut a Catalunya’ en els últims anys. ‘Hem d’anar més ràpid’, ha dit, i ‘aconseguir multiplicar per tres aquesta xifra’.

Puig ha dit que ‘només amb la iniciativa de les administracions no n’hi ha prou’ i que els ciutadans s’han de posar a treballar per l’objectiu que els nouvinguts coneguin el català.