Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Convergència aplicarà mesures disciplinars a Guardans si continua qüestionant Tremosa i Artur Mas

|

- Publicitat -

Guardans va advertir que si Artur Mas no aconsegueix la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions ‘caldrà revisar l’estratègia i els que l’han pensada’. A més, sobre el candidat a les eleccions europees, Ramon Tremosa, Guardans va avisar que patirà un ‘xoc de realitat’ quan s’adoni que ‘és inútil fer oposició’ al Govern de la Generalitat des del Parlament europeu. ‘S’estavellarà si pensa que pot anar a fer política catalana a Brussel·les’, va dir.

El secretari general adjunt de CDC ha valorat la trajectòria de Guardans i ha dit respectar el seu ‘disgust personal’ per la decisió del partit de no permetre-li repetir com a candidat europeu. Ara bé, li ha demanat un ‘punt de respecte’ per aquesta ‘decisió democràtica’ i ‘una major generositat si, com ell diu, vol continuar participant i defensant un projecte per sobre de les seves aspiracions personals i individuals’. Unes aspiracions que creu ‘legítimes’, tot i que li ha advertit que la ‘ressaca política que està manifestant amb tanta insistència no li fa bé al seu prestigi professional i polític, ni és prou positiva per CDC i CiU’.

Publicitat

Puig s’ha mostrat convençut que, sigui quin sigui el resultat de les pròximes eleccions al Parlament, el consell nacional en farà una valoració ‘coherent i congruent’. ‘Convergència és un partit profundament democràtic i després de cada cicle electoral procedeix a fer autocrítica, revisió estratègica i valoració de resultats’, ha dit. Per això, veu ‘evident’ que la valoració serà positiva si els resultat són bons mentre, si no s’aconsegueixen els resultats esperats, ‘caldrà fer la corresponent autocrítica’. Per això creu que Guardans manifesta una ‘obvietat’.

‘El que seria més lògic i més positiu és valorar-ho en l’altre sentit, desitjar bona sort al projecte de la Casa gran del catalanisme, perquè malgrat la seva visió personal se’n pugui sortir’, ha afegit. Puig s’ha mostrat convençut que el projecte de Casa gran i l’estratègia que està seguint CDC ‘portaran a que Mas sigui president’. ‘I fins i tot Guardans valorarà positivament tot aquest procés, que és obvi que ell ha viscut amb certa llunyania personal’, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut