Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Conveni per ampliar la cobertura de telefonia mòbil a les zones rurals

Movistar, Vodafone, Orange i l’operador de telecomunicacions Abertis han signat un conveni per ampliar la cobertura de telefonia mòbil a les zones rurals de Catalunya. Aquest acord és una extensió del conveni que les operadores van signar amb el Departament de Governació durant el mes de febrer i que preveu més de 520 actuacions en els pròxims tres anys per estendre la cobertura, especialment en aquelles zones de Catalunya on el mercat no justifica la inversió privada. D’altra banda, Governació invertirà més de 20 milions d’euros en la construcció de les noves torres. Per la seva banda, els operadors de telefonia donaran servei a molts nuclis on no es tenien plans d’anar-hi a curt termini.

Redacció
Redacció 14/05/2008

De les més de 520 actuacions que recull el conveni de febrer, la meitat estan previstes a nuclis que, fins ara, no tenien cobertura i que representen unes 60 mil persones. Tres mesos després de la signatura de l’acord del mes de febrer, les operadores ja donen servei a 51 nuclis de població i unes 20 mil persones que no tenien cobertura de telefonia mòbil.

En la signatura del conveni celebrat a la seu del Departament de Governació i Administracions Públiques hi han participat el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, el director general d’Abertis Telecom, Tobías Martínez, el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, el director territorial de Vodafone a Catalunya, Albert Buxadé i el director general de Tecnologia i Xarxes Orange, Eduardo Duato.

Durant l’acte, tots els directius de les companyies implicades en aquesta actuació han coincidit en destacar la necessitat de cooperar per arribar a una major part de la població, donant sempre el millor servei possible. A més, han afirmat que aquesta iniciativa, tot i que a curt termini pot no ser rentable, comportarà molts beneficis a mesura que passi el temps.

Finalment, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha volgut definir aquesta actuació com un pas per aconseguir que en el 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants tinguin Internet de banda ampla, tinguin telefonia mòbil i tinguin TDT. Aquest és, segons les paraules del conseller, un objectiu ambiciós però realista que el Govern està compromès per poder aconseguir. En aquest sentit, ha volgut agrair la tasca del sector privat per poder fer de Catalunya un país on la ubicació geogràfica no sigui un impediment per la comunicació.