Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Contrarellotge per netejar el fuel a Eivissa

Un cursa per evitar que el fuel arribi a les platges. De fet, per precaució ja se n’han tancat tres: Ses Figueretes, Talamanca i Bossa. Dos dies després de l’accident, ja s’ha recollit el 60% del fuel vessat. El trànsit marítim dificulta la neteja. La taca gran fa sis quilòmetres i mig de llargada. El operaris treballen a corre-cuita perquè afecti al mínim possible el sector turístic.

Redacció
Redacció 13/07/2007

Cada cop sembla ser més greu. directe!cat us va explicar el naufragi del buc Don Pedro i ahir us va narrar com la taca de fuel s’expandia per les coses d’Eivissa. Avui hem de lamentar que la taca segueix creixent perquè el vaixell continua perdent combustible.

Així, doncs, a Eivissa els operaris treballen contra rellotge per netejar el fuel vessat pel Don Pedro i intentaran tapar avui una canonada trencada del vaixell mercant.

La bona dada de tot això és que, només dos dies després de l’accident, ja s’ha recollit el 60% del fuel vessat. El gran nombre de vaixells que naveguen en aquesta època per Eivissa dificulta les tasques de retenció de la taca, que amb el seu moviment fan que es fraccioni i, per això, els pròxims dies aniran apareixent inevitablement taques més petites. La taca gran fa sis quilòmetres i mig de llargada.

Platges tancades

Aquesta nit s’ha hagut de tancar per prevenció la platja d’en Bossa, que s’afegeix a les de Ses Figueretes i Talamanca. Així s’intenta evitar la presència de banyistes en previsió que hi poguessin arribar taques de fuel aquesta nit. De moment, no hi ha cap espai natural protegit afectat. L’illa té 18 km de costa, però el problema afecta només 500 metres. De totes maneres, l’impacte en el sector turístic sí que és inevitable.

Les reaccions

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez; el president balear, Francesc Antich, i el delegat del Govern es van desplaçar ahir a l’illa per coordinar les tasques. Tant l’executiu espanyol com el balear insisteix a relativitzar la magnitud de l’accident.

El president Antich avaluarà amb els empresaris del sector turístic si cal prendre mesures per compensar el dany que pot haver causat el vessament en la imatge turística.