Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Contradicció majúscula de Coscubiela amb si mateix i amb la número 4 de CSQEP

Joan Coscubiela ha deixat clara la seva repulsa als pressupostos en conjunt i al plantejament que n’ha fet la conselleria d’Oriol Junqueras en una entrevista al programa Els Matins de TV3. En un primer moment, però, el portaveu del grup parlamentari Catalunya Sí que es Pot, ha dit a l’entrevistadora que “vostè m’haurà sentit dir mil vegades que estem disposats a discutir els pressupostos”. Ara bé, quan se li ha preguntat sobre els motius que porten CSQEP a presentar una esmena a la totalitat tenint en compte la voluntat de parlar-ne, ha etzibat: “Perquè estem radicalment en contra, el tràmit parlamentari preveu això”. Una contradicció aparent que no ha acabat aquí. 

Redacció
Redacció 03/06/2016

Diputada de CSQEP: “M'he mirat per sobre els pressupostos”

El número 2 de la confluència ICV-Podemos ha afirmat que la seva formació porta mesos treballant en els comptes de 2016 a partir de la liquidació de l’any passat. No obstant, la diputada de la mateixa formació Àngels Martínez Castells, número 4 a les llistes per Barcelona, admetia aquesta setmana sobre la proposta de pressupostos de Junqueras que “me’ls he mirat per sobre” (vegeu el vídeo aquí). Ho verbalitzava al programa ‘La Klau’ –la branca catalana de ‘La Tuerka’, propera a Podemos-, presentat per un dels seus col·legues al Parlament, Albano-Dante Fachin.

Coscubiela es torna a avançar als esdeveniments

D’altra banda, Joan Coscubiela ja dóna gairebé per fet el final de la legislatura, del full de ruta i, per extensió, del procés: “Si no hi ha pressupostos, la legislatura està tocada de mort”. I ha continuat: “El full de ruta ja no existeix, la veritat és molt dura, però algun dia l’hauran d’explicar”.  Una visió apocalíptica que vol avançar esdeveniments, tal com ja li va passar el 4 de gener passat, quan donava per fetes unes noves eleccions després del cop de porta definitiu de la CUP a investir Artur Mas i cridava a construir una “alternativa” amb els capitalistes.