Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Consum impulsa una campanya d’inspecció sobre la venta, lloguer i reparació del material d’esquí

L’Agència Catalana del Consum (ACC) comença aquest dimarts, conjuntament amb inspectors de consum francesos, una campanya per controlar la venda, lloguer i reparació del material d’esquí tant a les estacions de muntanya com a botigues especialitzades. L’objectiu essencial és comprovar que els establiments relacionats amb aquest esport compleixen la normativa de consum i, d’aquesta manera, garantir la seguretat del productes que comercialitzen. Els aparells que més es revisaran són els casc i les ulleres tant de sol i com d’esquí –que són els què han de complir una normativa més estricta- així com material bàsic com esquís, pals, botes i fixacions. Segons ha explicat el director de l’ACC, Jordi Anguera, la campanya comença a l’estació cerdana de Font Romeu i el pròxim 24 de gener es trasllada ja a territori català, a l’estació de la Molina. La campanya durarà tres setmanes.

Redacció 23/01/2008

L’ACC ha decidit impulsar aquesta campanya després de la bona valoració que en fa de la iniciativa d’inspeccionar aquest passat estiu, també conjuntament amb el govern francès, la venda de productes de platja. A més, segons ha explicat Anguera, cada any són majors el nombre de denúncies que els consumidors els fan arribar per vulneracions dels drets dels compradors o perquè s’ha detectat alguna irregularitat en els productes relacionats amb l’esquí que han comprat.

Segons ha detallat Anguera, els dos incompliments més usuals es donen, per una banda, en alguna de les clàusules dels contractes de lloguer de material d’esquí que vulneren els drets dels consumidors i, per altra banda, han detectat que algunes ulleres de sol o d’equí especialitzades falsifiquen els filtres reals que tenen i poden acabar ocasionant lesions oculars als compradors.