Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Construïm esberla UDC

El Consell Nacional d'Unió ha aprovat el reglament per regir la consulta interna del 14-J en què la militància votarà la proposta de full de ruta que plantegi la direcció pel futur polític de Catalunya, però la pregunta segueix sent un misteri. Segons fonts del partit, el 69% dels consellers nacional ha votat a favor del reglament, un 10% ho ha fet en contra i un 21% ha optat per l'abstenció. Aprovat aquest dissabte de forma ordinària just abans del Consell Nacional conjunt de CDC i UDC, Unió ha deixat així per escrit que el 14-J habilitarà 24 meses en 21 locals de votació. Al text també s'hi especifica que la campanya prèvia a la jornada de consulta interna començarà el dimecres 3 de juny i durarà deu dies.

Redacció
Redacció 18/04/2015

L’actual direcció amaga l’emprenyada d’una bona part del CN per la constitució de “Construïm” vinculada a Duran i Lleida que un cop més no ha fet acte de presència

En el posterior debat als informes de la direcció, Carles Brugarolas, tinent d’alcalde de Sant Cugat del Vallès i sector independentista d’UDC ha carregat contra l’aparició de “Construïm” al que ha definit com adversari d’Unió, ha lamentat a més l’absència en uns moments tant importants de Duran i Lleida.

Sánchez-Llibre, xiulat, la ma “dreta de Duran i Lleida ha perdut els papers i ha saltat en defensa del seu líder

Llibre ha assegurat que “Construïm” és una plataforma que vol ajudar a Unió i ha considerat greus les paraules de Brugarolas el que ha provocat xiulets de bona part dels presents per l’actitud de la ma dreta de Duran.

Preocupació pel misteri de la pregunta i per les absències de Duran i Lleida

El comitè de govern sotmetrà una proposta a consideració de la militància a través d'una pregunta que s'haurà de poder respondre “de forma afirmativa o negativa”, diu el text. Encara no s'ha decidit la pregunta que farà la direcció. A l'avançada, però, Unió ja ha aprovat el reglament que ha de regir el procés. El que ha despertat suspicàcies entre els consellers nacionals presents que apostes per una pregunta clara sobre sí o no a la independència.
 
Entre d'altres, contempla que la campanya informativa i el debat intern entre militants començarà el dimecres 3 de juny i s'allargarà durant deu dies. S'informarà sobre el col·lectiu de persones cridades a votar, l'objectiu de la consulta, la proposta, les opcions de votació plantejades, el període de participació i l'escrutini dels resultats. El text preveu també que en aquest mateix període tots els òrgans territorials del partit han de reservar els locals i espais de què disposin perquè qualsevol grup de militants interessats en el procés hi pugui fer actes de campanya o debats interns sobre la proposta. Als actes hi podran assistir afiliats i acompanyants o convidats.
 
Per la consulta interna, es crea un òrgan de control específic, format per membres de la Comissió de Transparència, Participació i Qualitat Democràtica d'UDC, que té per funcions resoldre els conflictes o dubtes d'interpretació d'aquest reglament i de qualsevol qüestió relacionada amb el procés consultiu, resoldre les queixes de qualsevol militant respecte l'aplicació d'aquestes instruccions, resoldre les incidències que es produeixin durant el procediment de consulta i supervisar el recompte definitiu corresponent a la consulta realitzada el 14 de juny. Aquest òrgan actuarà de forma col·legiada, i els acords es prendran per majoria dels seus membres.
 
Els punts de votació i els resultats
 
El reglament també estipula quins seran els punts en què els militants podran votar del 14-J. S'habilitaran 21 espais amb un total de 24 meses. Seran a Tortosa, Reus, Tarragona, Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Vic, Manresa, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Mataró, Berga, Barcelona, Figueres, Olot, Girona i Palafrugell.
 
Es podrà votar de les 10 del matí a les 8 del vespre i a cada mesa hi haurà una urna. El text aprovat diu que el recompte definitiu dels resultats el realitzarà l'òrgan de control l'endemà del procés de consulta, quan hagi rebut els sobres de totes les meses de votació. Així, un cop finalitzat el recompte definitiu, es comunicaran els resultats.

 
 

Relacionats