Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Confirmen que una treballadora de l’Agència Tributària no pot portar una samarreta amb el lema ‘Hisenda defrauda’

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs presentat per una funcionària del cos tècnic de l’Agència Tributària a Catalunya i confirma una resolució d’aquesta administració de 3 de novembre del 2006 on se li ordenava a la recurrent que adeqüés la seva vestimenta personal a la normalitat i deixés de portar en el seu lloc de feina una samarreta amb el lema ‘Hisenda defrauda’ en relació a un conflicte laboral que tenia. En la resolució també se li indica que la desobediència davant aquestes ordres pot ser constitutiva d’una infracció greu.

Redacció
Redacció 07/11/2007

La funcionària considerava que aquesta resolució lesionava els seus drets fonamentals i les llibertats d’expressió i sindical, ja que aquesta samarreta s’emmarca dins d’un conflicte laboral amb l’Agència Tributària des de feia anys, sobre tot el cos tècnic, ja que sota el lema de la samarreta es podia veure en lletres més petita ‘als seus tècnics’.

El TSJC considera que amb aquesta actitud la funcionària danya la imatge de la Hisenda Pública ja que exhibeix una samarreta en les mateixes dependències on es fa referència a un possible frau. En aquest sentit, el tribunal creu que s’arriba a la paradoxa que un funcionari inculpa de frau a una administració que fa campanyes per combatre’l. Per això, consideren que la mesura de l’Agència Tributària no és desproporcionada i no vulnera cap dret o llibertat de la treballadora.