Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’”obra social” de “La Caixa”

“La Caixa” de pensions de Catalunya és una de les entitats bancàries amb més caixers distribuïts pel territori català. Certament, és un fet molt còmode poder disposar d’un caixer si […]

Redacció
Redacció 29/04/2008

“La Caixa” de pensions de Catalunya és una de les entitats bancàries amb més caixers distribuïts pel territori català. Certament, és un fet molt còmode poder disposar d’un caixer si n’ets client per evitar pagar les absurdes i abusives taxes que et cobren quan treus diners amb una targeta a un caixer que no correspon al teu banc o caixa.

Dit això, també hem d’explicar que “La Caixa” té altres coses que no són tan bones. Per començar, una caixa es diferencia d’un banc perquè, en teoria, la primera ha de dedicar una bona part dels seus beneficis a fer “obra social”. D’altra banda, els bancs no. Però clar… el terme “obra social” és molt ampli, potser massa. De fet “La Caixa” no es dedica a fer “obra social” repartint menjar a aquells que estan sota un pont sinó que últimament és dedica més aviat a un altre tipus d’”obra social”: per exemple arts plàstiques, o premis a escoles.

D’això mateix en volem avui parlar. Ara fa uns dies, “La Caixa” va donar diners a una grandíssima causa: alumnes del col•legi El Redín de Pamplona han estat premiats pel concurs “Joves amb valors” de l’Obra Social “la Caixa” per “l’impuls de projectes solidaris que promocionen valors”, en un acte de lliurament celebrat pel director de l’Àrea de Negoci de “la Caixa” a Pamplona, Javier Aramburu. Aquest col•legi, “atès espiritualment pel Opus Dei”, és probablement el més elitista de Navarra, només admet alumnes barons i, a pesar d’això, és un centre concertat.

Ara ja sí per acabar, es calcula que de tots els beneficis de “La Caixa” només el 10% es destina a “obra social”. Bé… ja veieu quina “obra social”…