Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Condemnen García-Prieto per vulnerar els contractes de la Feria d’Abril en benefici de l’empresa del seu fill

L’Audiència de Barcelona ha condemnat la FECAC, dirigida pel polèmic Francisco García-Prieto, a pagar una multa de 96.000 euros i assumir les costes del procés judicial després que s’ha demostrat que la Feria d’Abril va incomplir flagrantment el contracte d’exclusivitat que havia signat amb el celler de mançanilla La Guita. Lluny de respectar els termes del contracte, a l’edició de 2006 de la Feria es va vendre i promocionar publicitàriament la marca que distribueix l’empresa del fill del director de la FECAC. Tot i que el contracte d’exclusivitat amb La Guita s’allargava fins al 2009, a partir de 2006 la mançanilla del fill de García-Prieto.

Redacció
Redacció 14/06/2010

Segons explica l’Avui, la sentència demostra fins a quin punt Francisco García Prieto dirigeix la FECAC i la Fira d’Abril amb un personalisme absolut i sense respectar els contractes que ell mateix signa. Aquesta ja és la segona condemna per no respectar els contractes amb els proveïdors.

Subvencions generoses
Convé recordar que la Feria d’Abril és un esdeveniment que, malgrat les irregularitats, aconsegueix recaptar any rere any sucoses subvencions de l’Administració pública que assumeix el 50% del cost de la festa. En plena època d’austeritat econòmica i de retallades, contrasta que la Feria hagi estat una de les poques activitats -si no l’única- que no només no ha vist retallades les aportacions de diner públic sinó que, a més, ha augmentat la xifra que rebia anys anteriors. L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona són les principals mecenes de la Feria i al 2010 van aportar-hi fins a 85.000 euros cadascuna.