Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Concert volcànic

L’Agrupació Sardanista Olot ha programat per el matí del dia de Sant Joan un concert-xou amb una particularitat: se celebrarà a l’interior del cràter del volcà Montsacopa. Aquesta iniciativa, amb […]

Redacció
Redacció 28/05/2008

L’Agrupació Sardanista Olot ha programat per el matí del dia de Sant Joan un concert-xou amb una particularitat: se celebrarà a l’interior del cràter del volcà Montsacopa. Aquesta iniciativa, amb l’objectiu de donar una imatge renovada de la sardana, s’ha presentat aquest passat diumenge al cim del volcà. Es tracta de la primera vegada que es porta a terme aquesta activitat, que pretén que els olotins facin una passejada fins al capdamunt d’aquest parc urbà de la capital de la Garrotxa i alhora instaurar una activitat amb continuïtat, segons expliquen els organitzadors.

La part musical anirà a càrrec de la cobla Contemporània, de la qual, el president de l’Agrupació Sardanista Olot, Lluís Balcells, n’ha dit que ‘és una cobla molt prestigiosa, novedosa i atrevida’. La cobla jugarà un paper important en el concert ja que interactuarà amb el públic que estarà assegut al cràter d’aquest volcà olotí, amb la ciutat als peus. Balcells també ha afirmat que ‘és una nova d’obrir el món de la sardana i la cobla’.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot, Fina Soler ha reafirmat que ‘és una activitat que conjunta cultura, tradicional com és vulgui i trencadora com es pugui, i la natura’. El ‘Concert dins d’un volcà’, que és el nom que rep aquesta activitat, es durà a terme a partir de dos quarts de dotze del migdia del dia 24 de juny, i la participació és totalment gratuïta.