Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Mataró, un clam en defensa de la llengua catalana

L’estupefacció de la comunitat educativa envers la sentència del TSJC d’aquesta setmana contra la immersió lingüística ha provocat la convocatòria d’una mobilització a Mataró, un dels municipis amb un centre afectat. La concentració es farà aquesta tarda a les 18:30 a la plaça Santa Anna de la capital del Maresme, just davant de l’escola Pia Santa Anna, i demanarà la desobediència al centre educatiu i a la Generalitat. 

Redacció
Redacció 13/05/2015

La voluntat de 7 famílies afectarà 150 alumnes

L’escola Santa Anna de Mataró haurà d’oferir el 25% de les assignatures en castellà a dos grups-classe, només perquè una família amb dos germans ho ha demanat. El mateix passarà a cinc grups-classe de l’escola El Pinar de Nuestra Señora, així que en total, la voluntat de les famílies de set alumnes d’estudiar en castellà afectarà a més de 150 alumnes que porten anys amb la immersió lingüística sense cap interès a canviar de model.

La comunitat del col·legi està sorpesa i revolucionada

La presidenta de l’AMPA de l’escola de Mataró, Rosa Maria Torroella, ha dit que la sentència és molt injusta, tot i que s’haurà d’acatar. Tot i això, ha dit en una entrevista a El Món a RAC1 que la comunitat educativa del col·legi està “sorpresa i revolucionada” i ha recordat la concentració espontània aquesta tarda per part de professors i pares. Les entitats Som Escola, SOS Ensenyament, Moviment educatiu del Maresme i l’entitat mataronina Afanya’t donen suport a la concentració.