Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Compromís retorna el boomerang a PP i C’s

Sense haver tingut temps d’entrar al despatx, el regidor Guillermo Zapata ja havia de dimitir aquest dilluns per una sèrie de tuits de l’any 2011 en què feia humor negre sobre l’Holocaust i d’altres sobre Irene Villa. L’operació estava ordida pels grups de l’oposició que ja la hi tenien preparada. Ara bé, aquest gest ha provocat un efecte boomerang que podria acabar desencadenant en tot un seguit de dimissions d’aquests partits que busquen carregar-se de bell antuvi la formació que ha entrat a governar a Madrid.

Redacció
Redacció 17/06/2015

Compromís denuncia l’alcalde de Crevillent (PP) per un article on negava l’holocaust

La formació liderada per Mónica Oltra ha demanat la dimissió de l’alcalde de Crevillent, César Augusto Alonso, per un article datat del 1980 on negava l’Holocaust nazi i “feia apologia del nacionalsocialisme” a la revista Información. Compromís ha demanat a Esteban González Pons, eurodiputat poipular que diu que portarà a Europa el tuit de Guillermo Zapata, que utilitzi la mateixa vara de mesurar per demanar la dimissió de l’alcalde popular de Crevillent que ho és des de 1995, gràcies al vot d’un regidor de Falange Española.

Comparacions amb nazis

Tant PP, com C’s, com també el PSOE, amaguen pols sota la catifa. Els comentaris antisemites o de caire racista que s’ha criticat amb tanta agror a un regidor que els havia fet lliurement anys abans d’obtenir l’acta de regidor, han estat una constant en molts dels dirigents d’aquestes formacions que, en coherència, ara haurien de plegar.

De fet, Catalunya ha estat el blanc habitual de tota aquesta cort de vòmit racista i catalanòfob. El progrés i l’avenç en la perseverança dels qui persegueixen l’anhel independentista ha trencat tots els esquemes d’un Estat que a partir d’aquest moment ha començat a vomitar racisme. L’emissora pública Telemadrid emetia un reportatge el 30 d’abril de 2013 on es comparava el procés i el president Mas amb els nazis: “El nacionalismo catalán utiliza ténicas de propaganda estalinista y nazi”. Les comparacions més o menys subtils s’han anat succeint de la boca de dirigents de Ciudadanos com Jordi Cañas, Enric Millor del PP, o d’altres del PSC com el propi Miquel Iceta quan l’any passat comparava les plebiscitàries amb les que es van viure a l’Alemanya de 1933, o d’altres personatges públics de l’entorn mediàtic espanyol.

Comparacions amb terroristes

L’afició de comparar Catalunya i els independentistes amb ETA i el terrorisme ja ve de lluny. De fet, quan a Catalunya hi havia Terra Lliure hi havia motius tangibles, però un cop la banda terrorista es va dissoldre, les compàracions només no han cessat sinó que han anat en augment a mesura que l’independentisme que ells mateixos han anat conreant sense adonar-se, s’ha anat fent fort.  La llista de polítics que s’han referit només a Catalunya en termes de nazis o terroristes és tant llarga que segurament ara podríem reclamar la dimissió de mig Congrés.

Al llibre ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’, que es presenta aquest vespre al Museu d’Història de Catalunya a les 19:30 (Palau de Mar, Barcelona) hi trobareu 761 improperis, insults i comparacions amb nazis, terroristes i d’altres, que s’han proferit tant des de les institucions com de la caverna mediàtica als catalans i, sobretot, a aquells que hem emprès el camí de la plena sobirania. L’acte comptarà amb la intervenció dels autors del llibre i també amb els parlaments de Joan Puigcercós i David Madí.