Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Comencen a reobrir-se les platges tancades a Eivissa

Una setmana després de l’enfosament del Don Pedro, sembla que les tasques de neteja van per bon camí i el vessament està controlat. Les tres fissures al casc que encara vessaven fuel han estat segellades, i de les tres platges tancades fins ara, la d’en Bossa ja permet el bany a turistes i autòctons. S’espera que en les properes hores es reobrin les dues platges restants, Talamanca i Figueretes.

Redacció
Redacció 18/07/2007

Les feines de neteja de combustible continuen, i a Talamanca i Figueretes es continua recollint fuel de la platja. També es recull fuel des de dins el mar, amb un nou vaixell, el Miguel de Cervantes, que s’ha unit a les tasques de neteja.

Encara no s’ha iniciat l’extracció del fuel que encara queda a l’interior del Don Pedro, però ara es treballa amb més tranquil·litat ja que les tres fuites que presentava el casc del vaixell enfonsat han estat segellades.

El principal focus de preocupació actual és evitar que el fuel arribi al parc natural de Ses Salines. De moment no hi ha fuel a la sorra, però s’acosta perillosament a les aigües del parc. De moment s’han implementat barreres flotants que absorbirien el fuel si s’hi acostés.