Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Comença la retirada dels canons del Castell de Montjuïc

L’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Defensa han començat aquest dimecres a desmuntar els canons ubicats a la plaça d’Armes del Castell de Montjuïc per al seu trasllat a Madrid. Són en total dotze peces d’artilleria que s’ubicaran al Parc i Centre de Sistemes Cuirassats d’Espanya. Defensa ha indicat que el trasllat d’aquests canons es deu a la remodelació i nous usos del Museu Militar del Castell de Montjuïc, que ha estat cedit a l’Ajuntament de Barcelona. A banda del Centre per la Pau, el Castell de Montjuïc tindrà un espai de memòria i dignificació per a les persones que hi van ser afusellades.

Redacció
Redacció 04/06/2008

De fet, el Castell de Montjuïc ofereix aquest 15 de juny una jornada de portes obertes, en què l’Ajuntament donarà a conèixer a la ciutadania quin serà l’ús d’aquest equipament de la ciutat. Així, els barcelonins i barcelonines podran descobrir aquest dia diversos espais que fins ara no s’havien pogut visitar, així com podran gaudir amb una exposició la triple dimensió del castell: equipament de ciutat, el futur Centre de la Pau i la seva vessant centrada en la recuperació de la memòria històrica.

Entre els llocs que es podran visitar hi ha la cel·la on el president Lluís Companys va passar els seus darrers dies, i també veure el dipòsit d’aigua potable que proveïa el barri del Poble Sec.