Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Comença la primera i última Setmana Blanca

La primera i última Setmana Blanca a les escoles catalanes comença aquest dilluns i s’allargarà fins a l’11 de març, ja que aquest període de vacances escolars es fa en dues tandes en funció del centre. Des d’avui i fins al 7 de març seran els nens de Girona, la Catalunya Central, Lleida i el Maresme-Vallès Oriental els que faran vacances d’hivern mentre que la resta d’alumnes les gaudiran la setmana següent. Aquesta és una de les apostes de l’anterior Govern que, pels pronunciaments de l’actual consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, no tindrà continuïtat el proper curs. Mentre que al Pirineu, les estacions d’esquí esperen una bona ocupació, la majoria d’alumnes es quedaran a casa.

Redacció
Redacció 28/02/2011
A banda del nou Govern, la Setmana Blanca impulsada per l’exconseller Ernest Maragall no ha convençut a tothom. Mentre que moltes famílies la veuen com un nou problema per encaixar amb les seves obligacions laborals, els hostalers del Pirineu en destaquen l’oportunitat de negoci però els de les comarques gironines creuen que els traurà ocupació a l’estiu, quan les vacances seran més curtes.

Les activitats alternatives organitzades a les escoles no han tingut l’èxit esperat i, de fet, en alguns centres petits no s’han pogut programar a causa de la poca demanda. La crisi econòmica fa que moltes famílies tirin d’avis enlloc de portar els fills a casals.

Des de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines, el seu president, Antoni Escudero, creu que aquesta setmana els perjudicarà perquè escurçarà les vacances d’estiu. ‘Si abans les famílies feien un mes de vacances, aquest any només tindran tres setmanes’, ha lamentat Escudero.

Nou calendari

El curs 2010-2011 va començar abans de l’habitual, el 7 de setembre, per l’aplicació del nou calendari escolar implantat per l’exconseller d’Educació, Ernest Maragall. Aquesta proposta va generar crítiques per la manca d’ajudes o per la poca previsió amb que s’ha implantat. Amb el canvi de Govern, la nova consellera d’Educació, Irene Rigau, ja ha mostrat la seva voluntat que aquesta setmana no es repeteixi en el futur.

De moment però, aquest dilluns ha començat la primera tanda de la setmana de vacances. La segona tongada, i la més nombrosa en escolars, serà del 7 a l’11 de març i afectarà els centres pertinents al Consorci d’Educació de Barcelona, Baix Llobregat, Barcelona Comarques, Tarragona, Vallès Occidental i Terres de l’Ebre.