Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Comença la caça del vot

A tres mesos per les eleccions espanyoles, comença la caça desesperada de vots, que arriba als llocs més inversemblants. Aquests dies una avioneta amb un enorme cartell de color vermell […]

Redacció 07/01/2008

A tres mesos per les eleccions espanyoles, comença la caça desesperada de vots, que arriba als llocs més inversemblants.

Aquests dies una avioneta amb un enorme cartell de color vermell amb lletres blanques on es llegia ‘Zapatero, la mirada positiva’ recorria les platges de la costa atlàntica argentina ara que és temporada alta en ple estiu austral, per captar l’atenció i els vots dels espanyols i descendents d’espanyols residents a l’Argentina. Es calcula que al país sud-americà hi ha aproximadament més de 300 mil votants espanyols, el que fa de l’Argentina una regió electoral interessant per a Zapatero i companyia.

 imatge

Aquestes tàctiques recorden a la multitud d’estratègies, algunes d’ètica dubtosa, que es despleguen per captar vots al Principat. S’acostumen a veure el mateix dia de les eleccions, quan determinats partits polítics contracten centenars d’ambulàncies i minibusos per traslladar malalts i ancians en massa fins als col·legis electorals, ja que el seu electorat ha envellit i no han estat capaços d’atraure al vot jove. Un espectacle que sovint ratlla la immoralitat, ja que molts malalts no mereixen les incomoditats d’aquests desplaçaments, però que veiem repetit comicis rere comicis.