Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Comença el Sónar

Tot a punt perquè els amplificadors comencin a Sónar a gran potència. Avui s’enceta el Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia Sónar de Barcelona. I pels aficionats a la música no podria començar miilor: el concert inaugural anirà a càrrec dels rapers nord-americans Beastie Boys. El Festival Sónar compta amb cartell completíssim de concerts que es faran fins al 16 de juny i s’espera que rebin en total uns 80.000 espectadors.

Redacció
Redacció 14/06/2007

Ja està aquí, ja ha arribat! El Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia Sónar de Barcelona, referent en estil i segell arreu del món, inicia avui els concerts. A més, el concert d’aquesta nit és un dels plats forts del festival ja que El grup raper Beastie Boys seran els encarregats d’inaugurar avui el Festival.

El trio de New York és un referent en la música hip-hop. La banda sempre ha jugat amb la innovació i l’experimentació aportant diversitat i un segell d’identitat al seu estil. Els fans més incondicionals ja poden estar contents perquè els Beastie Boys oferiran un doble concert. El d’avui, “A Gala Event-Exclusive Instrumental Show”, que inaugura el Festival i que es durà a terme al recinte la Gran Via amb i demà mateix seran els protagonistes del Sónar de Nit, amb una actuació en la qual en el seu format habitual repassaran els clàssics de la seva dilatada carrera.

Són la gran estrella d’un cartell en què també destaquen les actuacions de Devo, Fangoria i Cornelius, i comptarà amb la presència de Mogwai, Mala Rodríguez, Nicole Willis, Wolf Eyes, Narod Niki, Radio Slave, Timo Maas i els habituals Dave Clarke, Jeff Mills i Miss Kittin, que tornarà a omplir d’electrònica els escenaris del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Macba, el Centre d’Art Santa Mònica i L’Auditori, en les actuacions diürnes, i el polígon Pedrosa de Gran Via 2, en les nocturnes. Al festival, que té un pressupost de més de quatre milions d’euros, hi participaran gairebé 1.500 professionals. El Festival Sónar es farà fins al 16 de juny i espera rebre uns 80.000 espectadors.