Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Comença el Culturaviva 2007

Ja és aquí el Culturaviva 2007, el festival organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL). Enguany omplirà Sant Feliu de Llobregat de música i actes culturals ben diversos, amb un gran concert dissabte amb Aramateix i Marcel Casellas i la Principal de la Nit, entre d’altres.

Redacció 15/06/2007

El tret de sortida d’aquesta setena edició el donarà avui l’humorista Toni Albà que llegirà el pregó imitant algun dels seus personatges més cèlebres i divertits. A continuació serà l’historiador Oriol Junqueras qui farà un parlament al voltant dels 300 anys de la batalla d’Almansa amb la finalitat d’oferir un espai per al debat i la reflexió. El plat fort de la jornada és l’actuació del grup valencià Al Tall que, juntament amb corals santfeliuenques, oferirà un concert commemoratiu de la batalla d’Almansa. El parlament del portaveu de la CAL, David Vila, tancarà aquest primer dia del Culturaviva.

Durant els tres dies de durada d’aquest Culturaviva, la presència de la música d’arreu del país hi serà present abastament, en diversos formats, de diversos tipus i per a tots els públics. La música popular tindrà el seu espai amb el 39è Concurs Nacional de Sardanes, cants corals o el concert de tenores de diumenge a la tarda. El folk d’Amanida Folk amenitzarà el sopar de tapes dels Països Catalans i Cesk Freixas, la sobretaula de diumenge. I un gran concert tancarà la programació musical de dissabte amb les semifinals del concurs Sona9, Aramateix i Marcel Casellas i la Principal de la Nit.

La cultura popular tindrà una presència destacada en el programa d’actes. De fet, tant a la Plaça de la Vila com a la zona del centre de Sant Feliu hi ha programats un munt d’actes relacionats amb la nostra tradició festiva. Hi haurà un espectacular correfoc amb les colles santfeliuenques i una de mallorquina, cercavila de gegants, esbarts i grallers; tallers diversos de castellers o de danses tradicionals catalanes; una demostració d’estelladors; el 39è Concurs Nacional de Sardanes, exhibicions de castells i falcons i les ja tradicionals matinades amb trabucaires.