Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Collboni sobre el referèndum: “No contemplo cap tipus de decisió que no tingui un marc legal”

Jaume Collboni, el segon tinent d'alcalde de Barcelona i alcalde accidental ha assegurat sobre l'actitud del consistori barceloní davant celebració del referèndum sobiranista convocat l'1 d'octubre: “No contemplo cap tipus de decisió que no tingui un marc legal”.

Redacció
Redacció 05/08/2017
El segon tinent d'alcalde de Barcelona i alcalde accidental, Jaume Collboni, ha assegurat sobre l'actitud del consistori barceloní davant celebració del referèndum sobiranista convocat l'1 d'octubre: “No contemplo cap tipus de decisió que no tingui un marc legal”.
 
En una entrevista d'Europa Press ha pronosticat que tots els ajuntaments, governi qui governi, respectaran la legalitat i l'Estat de Dret: “No se m'ocorre cap altra opció”, ha afegit.
 
Llibertat individual
 
Ha insistit que els secretaris del consistori ja han dit públicament que “hi ha un Estat de Dret” i uns procediments a respectar.
 
L'alcalde accidental ha considerat que a partir d'això, “cadascun és lliure de mobilitzar-se, expressar-se o de fer els actes que consideri oportuns” en coherència amb el seu ideari polític.
 
“Un problema polític”
 
Al seu judici, és evident que es produiran mobilitzacions, i ha avisat que “hi ha un problema que és polític i no judicial, i que s'ha de resoldre políticament una vegada passi l'1-O”. “Que tampoc ningú es pensi que com no hi haurà referèndum aquest problema està arreglat. Fins i tot es pot agreujar”, ha pronosticat Collboni.