Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Colau vol una amplia majoria i no necessitar pactes

L'alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, s'ha mostrat confiada en obtenir una “àmplia majoria” a les municipals i no haver de pactar amb cap altra força política per fer govern. En un acte aquest diumenge amb veïns a Nou Barris, Colau ha recordat que totes les enquestes situen la plataforma que lidera ICV-EUiA com “l'alternativa al model de ciutat de CiU” i que precisament per això, només descarten un acord amb els nacionalistes. 

Redacció
Redacció 03/05/2015

Colau exigeix a les altres forces que es posicionin però ella manté l’ambigüitat sobre la Barcelona capital d’un estat o d’una autonomia

En aquest sentit, ha instat les altres forces polítiques a posicionar-se també sobre “quin model de ciutat volen”. Colau ha dit que faran campanya “a peu de carrer” perquè les enquestes també revelen que el projecte de Barcelona en Comú encara és “desconegut” a molts barris.

Qualsevol acord és possible, excepte amb CiU, no tanca la porta a un pacte amb Ciudadanos

“Només presentar-nos se'ns ha visualitzat com l'alternativa”, ha assegurat Colau, que s'ha agafat als bons resultats de les enquestes per mostrar-se confiada en guanyar amb “amplia majoria” i que per això ara no es plantegen “una política de pactes” per poder governar a l'ajuntament de Barcelona. En qualsevol cas, sí que ha descartat un acord amb CiU perquè els nacionalistes, ha dit, representen “el model de ciutat” oposat al de Barcelona en Comú i ha demanat a les altres forces polítiques que també “decideixin amb quin model de Barcelona estan”.