Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Colau obre l’1-O: “La Generalitat està portant amb molta discreció, per no dir clandestinitat, aquests preparatius”

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha insistit que l'1-O difícilment es farà amb garanties i ha demanat no precipitar esdeveniments sobre la seva legalitat ni la seva convocatòria, de la qual desconeix els detalls. Celebra que el PSOE i Podemos plantegin una comissió sobre Catalunya al Congrés, i ha recordat que Bcomú ja en va proposar una.

Redacció
Redacció 11/08/2017
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit que l'1-O difícilment es farà amb garanties i ha demanat no precipitar esdeveniments sobre la seva legalitat ni la seva convocatòria, de la qual desconeix els detalls –assegura que només ha parlat amb el president del Govern quan la va felicitar després de donar a llum fa tres mesos–: “La Generalitat està portant amb molta discreció, per no dir clandestinitat, aquests preparatius”.
 
En una entrevista a la cadena Ser, Colau assegura que “entenem que el PP és qui ho està posant tot molt difícil” i és el principal responsable del bloqueig, encara que les decisions unilaterals poden contribuir a agreujar la situació. L'alcaldessa ha rebutjat valorar si s'hauria de posposar l'1-O i ha insistit que el més important és interpel·lar al conjunt de la ciutadania.
 
Colau a la Generalitat?
 
Preguntada per què passarà després de l'1-O i si seria candidata a la Generalitat en unes eleccions, ho ha descartat i ha afegit que després de la consulta s'haurà de seguir parlant perquè sempre hi ha una sortida política negociable: “No s'ha de tenir por de revisar qualsevol text legal. Som humans, no divins”, ha agregat en referència a la Constitució.
 
Ha celebrat que el PSOE i Podemos plantegin una comissió sobre Catalunya al Congrés,i ha recordat que Bcomú ja en va proposar una però avisa que: “La comissió al Congrés no supleix la necessitat de fer un referèndum a Catalunya”.