Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Colau justifica les ingerències de Jaume Asens, però deixa preguntes sense respondre

Ada Colau no només no ha desautoritzat Jaume Asens, sinó que l’ha defensat de manera acèrrima en cas de les presumptes coaccions del tinent d’alcalde a una advocada per influir en la pena que el seu bufet volia demanar per un manter que va agredir a un agent de la Guàrdia Urbana. En una entrevista a El Món a RAC1, l’alcaldessa ha dit que Asens no s’ha extralimitat de les seves funcions perquè és qui s’ocupa de Justícia a la ciutat. Així, diu que no creu que hi hagi motiu per una vaga del cos d’agents municipals perquè “confio en la professionalitat i la responsabilitat de la Guàrdia Urbana”.  

Redacció
Redacció 24/05/2016

No respon als supòsits del seu entrevistador

No obstant, Colau ha defugit la insistent pregunta del seu entrevistador aquest matí, Jordi Basté, sobre quin discurs hauria assumit si en lloc d’un membre de Barcelona en Comú, la trucada de presumpta pressió l’hagués fet algú de Convergència si estigués al govern municipal. El periodista de RAC1 també li ha preguntat: “I si jo perdo els nervis i dono un cop de pal a un agent de la Guàrdia Urbana, trucaran perquè siguin benèvols amb mi?”. La batllessa també ha fugit d’estudi, però ha defensat que la trucada no va ser per exigir benevolència, sinó només parlar “del tipus de pena” que demanaria la defensa.

Colau carrega contra Trias per espolsar-se les culpes dels aldarulls d'aquesta nit a Gràcia

Sobre els aldarulls d’aquesta nit al barri de Gràcia arran del desallotjament d’un local okupat, Colau s’ha espolsat totes les responsabilitat i ha carregat contra el consistori anterior. L’alcaldessa ha dit que quan una immobiliària va adquirir el local, uns okupes hi van entrar però per evitar el conflicte, l’Ajuntament encapçalat per Trias va decidir pagar un lloguer de 5.500 euros al mes “per evitar el soroll a pocs mesos de les eleccions municipals”, ha aventurat la líder de Barcelona en Comú.