Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Colau insta a Rajoy a deixar la “criminalització” de l’1-O

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que deixi d'”amagar-se darrere de jutges i fiscals” i abandoni la “criminalització” del referèndum i ha assegurat que ella farà “tot el possible” per garantir la participació.

Redacció
Redacció 11/09/2017
Després de l'ofrena al monument de Rafael Casanova, Colau ha demanat un cop més al president del govern espanyol “que escolti el poble de Catalunya” i ha denunciat les imatges “vergonyants” de la Guàrdia Civil entrant a un mitjà de comunicació.
 
En el cas de Barcelona, ha explicat que anirà “parlant” amb la Generalitat per tal de veure “de quina manera es pot facilitar que tothom es pugui expressar amb llibertat” l'1-O. Ha assegurat que de la seva banda hi ha “plena disposició” però que ho farà sense posar “en perill” ni la institució ni els treballadors d'aquesta.

Manifestacions pacífiques

 
L'alcaldessa ha volgut enviar un missatge a Rajoy amb motiu de la Diada recordant-li que fa molts anys que milers de persones es manifesten “de manera pacífica i cívica” reclamant poder votar en referèndum i li ha dit que “no es pot seguir amagant darrere de jutges i fiscals”. Ha afegit que el president sap que amb aquesta actitud “no es resoldrà” el problema entre Catalunya i l'Estat sinó tot el contrari. “Així només es farà que empitjorar i Rajoy ho sap”, ha declarat.
 
Colau ha dit que “és moment de diàleg i escoltar” deixant que tothom s'expressi lliurement. Per això, l'ha instat a “posar propostes polítiques en positiu” sobre la taula i “deixar de jugar la carta de la judicialització, la criminalització i la repressió”.

Locals de l'ajuntament

 
En ser preguntada sobre si l'Ajuntament de Barcelona cedirà locals perquè es pugui votar l'1-O, Colau ha dit que partint de la base que “en cap cas es posarà en perill la institució ni els treballadors” sí que farà tot el que estigui a les seves mans “perquè l'1-O es pugui celebrar amb màxima normalitat democràtica i que es garanteixin els drets de participació de tots els ciutadans”.
 
“Tenim plena disposició a facilitar la participació democràtica, anirem parlant amb la Generalitat i veurem de quina manera es pot facilitar que tothom es pugui expressar amb llibertat”, ha manifestat.