Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Colau i Asens juguen al ‘poli’ bo i ‘poli’ dolent amb els fets de Gràcia

Després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi assegurat no tenir “un coneixement directe dels fets” de Gràcia dels últims tres dies i d’haver mostrat confiança en l’actuació dels Mossos, el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha demanat públicament explicacions a la policia catalana sobre l’agressió que ha denunciat un periodista de La Directa mentre cobria la tercera nit d'aldarulls a Gràcia pel desallotjament del 'Banc Expropiat'. “Com s'explica?”, s'ha preguntat el regidor de BComú a través de Twitter. 

Redacció
Redacció 26/05/2016

Asens s'ha solidaritzat amb el redactor del setmanari, Jesús Martínez, i ha elogiat la seva tasca “valenta” per informar. El periodista, que ha assegurat a RAC1 que no portava la identificació de premsa quan va ser agredit, ha denunciat  que un antidisturbis de la BRIMO li va donar dos contundents cops de porra a després que el periodista s’identifiqués com a periodista.
 
En relació a aquesta l'agressió, el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha afirmat que després d'una actuació policial “s'han d'analitzar totes les circumstàncies” i ha reconegut que es pot haver produït alguna “disfunció” o “fet aïllat”. Batlle ha dit que l'actuació policial del primer dia va durar 15 hores i que al llarg d'aquest període de temps “pot haver en algun moment algun tipus de disfunció que s'ha de corregir” però ha demanat “no confondre elements aïllats amb una actuació general correcta”.