Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Colau hauria tancat l’acord amb ICV i Podemos per ser candidata quan era portaveu de la PAH

El periodista Jordi Pérez Colomé en un extens article sobre el perfil de la candidata de BComú  titulat “Colau una política más”, explica que és “molt probable” que quan Colau va fer pública la carta de comiat com a portaveu de la PAH  ja estigués tot tancat. Pérez assegura haver insistit en parlar amb la candidata per a contrastar alguns detall però Colau, a través de la seva coordinadora de premsa va declinar respondre per no voler entrar “en temes tant personals”. Un d’aquest temes eren la cuina de l’acord de Colau amb ICV i Podemos en un sopar a casa de Gemma Ubasart amb Ricard Gomà quan Colau encara era portaveu de la PAH, i l’altre, si la televisió pública catalana havia posat condicions per aparèixer al programa El convidat el passat octubre, quan ja sabia que seria candidata.

Redacció
Redacció 22/05/2015

Les preguntes per escrit, política comunicativa tipus plàsma

El periodista explica que després de múltiples peticions durant la campanya per parlar amb Colau, aquesta no va respondre i que quan es va adreçar a l’equip de comunicació li van demanar que fes les preguntes per escrit, Dos dies després d’enviar 11 preguntes, la  coordinadora de premsa de BComu, Yolanda Viñals, el va trucar per dir-li que Colau no volia respondre a temes “tant personals” i declinava respondre cap pregunta.

Cautela extrema en un grup d'activistes mediàtics 

El periodista explica que no ha estat fàcil  parlar amb gent vinculada a Colau, i que de les 19 persones entrevistades que han compartit etapes de la vida amb la candidata, tres no van voler parlar i quatre van voler demanar permís a la campanya de Colau. En aquest sentit reflexiona que és una “cautela curiosa en un grup d'activistes que ha emergit en part gràcies als mitjans de comunicació”. 

Colau va enganyar El Convidat i tots els espectadors i espectadores de TV3?

Sobre la pregunta sobre si la televisió pública catalana havia posat condicions per l’aparició de Colua al programa El convidat l’octubre passat,  a l'octubre de 2014, la campanya de Colau “considera que aquesta pregunta era ficar-me en els acords a què havien arribat amb un altre periodista, Albert Om”, diu Pérez que recorda que el programa de TV3 el van veure més de mig milió de persones i que a Barcelona, a les darreres eleccions, Convergència i Unió va treure 15 regidors amb 174.000 vots. El directe.cat ja va denunciar que el programa d’Albert om s’havia gravat quan Colau ja no era portaveu de la PAH i quan ja hi havia hemeroteca que apuntava a que seria candidata a l’alcaldia de Barcelona, també denunciàvem que suposava un greuge comparatiu amb la resta de candidats.