Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Colau fa una crida a defensar a Madrid la sobirania catalana i el municipalisme

Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona, ha estat entrevistada per Mònica Terribas avui que està entre dos plenaris. El d’ahir de BCN en Comú en què la formació va decidir presentar-se a les generals amb Xavi Domènech com a cap de llista,  i el de demà de l’Ajuntament de Barcelona. Colau ha assegurat que “s'ha atacat la sobirania catalana i també el municipalisme, l'hem de defensar a Madrid.”

Redacció
Redacció 29/10/2015

BCN en Comú amb grup propi al Congrés
 
Ada Colau ha explicat a El Matí de Catalunya Ràdio, que ahir la seva formació, Barcelona en Comú, va decidir oficialment presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre amb l’objectiu d’aconseguir un grup propi al Congrés dels Diputats. Tot i així, ho faran sota el paraigües de Podemos, partit sobre el qual Colau ha dit que ha estat el que fins ara ha fet l’aposta més valenta.
 
Xavier Domènech com a cap de llista
 
Es presentaran amb el nom de “En Comú Podem” i posaran al capdavant de la seva candidatura a l’historiador Xavier Domènech. Colau ha lamentat no haver pogut fer primàries per escollir a Domènech però ha dit que els terminis no ho han fet possible i que tanmateix el seu nom “ha despertat consens des del primer moment”.
 
Aquesta vegada Colau s’implicarà a la campanya
 
Ada Colau ha insistit molt en explicar que no ha tingut res a veure amb l’impuls d’aquesta candidatura i ha assenyalat que no ha estat present a les negociacions amb cap formació política. “No tinc cap responsabilitat en la presa de decisió”, ha dit, i ha afegit que és una membre més de Bcn en Comú.
 
Tanmateix l’Alcaldessa de Barcelona ha dit que aquesta vegada sí que se significarà a la campanya i acompanyarà a Xavier Domènech a diferència del que va fer amb la campanya de Lluís Rabell. S’ha justificat dient que en les passades eleccions el plenari de Bcn en Comú va valorar que no es donaven les condicions per implicar-se, però que  aquesta vegada no és així.
 
Per defensar Barcelona i el subjecte polític sobirà de Catalunya
 
Segons Ada Colau, Podem en Comú defensarà els interessos de la ciutat de Barcelona i també el dret a decidir de Catalunya com a subjecte polític sobirà. En aquest sentit, Colau ha dit que Catalunya ha de poder tirar endavant el seu procés constituent sense dependre’n d’altres però que ha de buscar aliances. 
 
Colau també ha explicat que està molt decebuda amb la Ministra de Foment per la falta de voluntat per tirar endavant l’estació de La Sagrera i ha posat el cas d’exemple com a raó per presentar-se a les eleccions.

No pot gestionar el superàvit de Barcelona per culpa de Montoro
 
Ada Colau ha denunciat també que no pot utilitzar els 100 milions de superàvit de la ciutat de Barcelona i destinar-los a serveis bàsics de la ciutat pels impediments que l’Estat li imposa a través de la Llei Montoro.
 
Irregularitats del govern de Trias
 
Ada Colau ha explicat que s’estan investigant diverses irregularitats que van tenir lloc durant el mandat de Xavier Trias relacionades amb l’activitat de Barcelona Regional. L’Alcaldessa no ha volgut detallar mentre el procés d’investigació sigui obert però ha explicat que podria haver-hi despeses sense justificar, contractacions de persones que no han treballat mai a l’agència i fins i tot la creació d’una societat pantalla. Colau ha dit que fa temps que va advertir a Trias sobre tot això i que l’exbatlle li va dir que estava “molt tranquil”.

Relacionats