Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Colau designa els primers càrrecs de confiança exempts del codi ètic de @bcnencomu

Barcelona (ACN).- L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha signat aquest dissabte al vespre els primers decrets del mandat, un cop constituït el consistori municipal. Així, s'ha posat en marxa el Govern de la ciutat i la cap de l'executiu ha definit l'estructura política i executiva inicial. Entre els decrets, destaca el nomenament dels quatre tinents d'alcalde -Gerardo Pisarello, Laia Ortiz, Jaume Asens i Janet Sanz-, els membres de la Comissió de Govern i els deu regidors de districtes. També ha nomenat Jordi Martí com a nou gerent municipal de l'ajuntament així com gerents de districtes, d'instituts municipals i d'organismes autònoms al consistori barceloní. Colau ha signat els decrets observada pel seu equip.

Redacció
Redacció 14/06/2015

Tant sols quatre tinents d’alcalde

El nou Govern compta amb quatre tinents d'alcalde. El primer tinent d'alcalde és Gerardo Pisarello, al capdavant de l'àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica; la segona tinenta d'alcalde, Laia Ortiz, que liderarà l'àrea de Drets Socials; el tercer tinent d'alcalde; Jaume Asens, que dirigirà l'àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència i la quarta tinenta d'alcalde Janet Sanz, que assumirà l'àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

El nou gerent Jordi Martí assistirà a les comissions de govern

El gerent municipal del nou Ajuntament és Jordi Martí Grau. L'alcaldessa ha designat els membres de la Comissió de Govern, l'òrgan executiu i de presa de decisions que marca les línies mestres del Govern municipal. Estarà format per l'alcaldessa, els tinents d'alcalde i els regidors Raimundo Viejo, Gala Pin, Agustí Colom, Laura Pérez, Mercedes Vidal i Josep Maria Montaner. A la Comissió de Govern també hi assistirà el gerent municipal.

Càrrecs de confiança polítics exempts d’aplicar-se la limitació salarial de 2.200.-€ nets al mes

Així mateix, Colau ha determinat les regidories i delegacions sectorials següents. El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens; el regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom; la regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez; el d'habitatge, Josep Maria Montaner; el d'Educació i Universitats, Raimundo Viejo; la de Participació i Territori, Gala Pin; i la de mobilitat, Mercedes Vidal. Queden pendents de designació els comissionats d'Ecologia, Esports, Cultura i Salut. 

En un altre dels decrets firmats han quedat definits els regidors de Districte que són Gala Pin, Ciutat Vella; Agustí Colom, l'Eixample; Jaume Asens, Sants-Montjuïc; Laura Pérez, les Corts; Gerardo Pisarello, Sarrià-Sant Gervasi; Raimundo Viejo, Gràcia; Mercedes Vidal, Horta-Guinardó; Janet Sanz, Nou Barris; Laia Ortiz, Sant Andreu, i Josep Maria Montaner, Sant Martí.

L'alcaldessa ha aprovat la nova organització executiva de les gerències municipals. Els gerents de les àrees són Marta Clari Padrós, gerent de Coordinació i Recursos; Jordi Ayala Roqueta, gerent de Presidència i Economia; Jose Alberto de Gregorio Prieto, gerent d'Ocupació, Empresa i Turisme; Fernando Pindado Sánchez, gerent de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència; Jordi Campillo Gámez, gerent d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat; i Carles Arias Casal, gerent de Recursos Humans i Organització.

També ha nomenat Jordi Torrades Aladrén, gerent de l'Institut Municipal de Mercats; Josep M. Castiella Viu, gerent de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona; Javier Olivella Echevarne, gerent de l'Institut Municipal del Paisatge Urbà; Antoni Rodríguez Sivera, gerent de l'Institut Municipal d'Hisenda; Jordi Sánchez Masip, gerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials; Jose Maria De Torres Sanahuja, gerent de l'Institut Municipal d'Urbanisme i Ramon Lamiel Villaró, gerent de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

A més, a partir d'ara, Francesc Jiménez Gusi és gerent del Districte de Sants-Montjuïc; Mercè Massa Rincón, gerent del Districte de Ciutat Vella; Jose García Puga, gerent del Districte de Sant Martí; Montserrat Filomeno Martí, gerent del Districte de Gràcia; Gemma Arau Ceballos, gerent del Districte de Nou Barris; Carme Turégano López, gerent del Districte de Sant Andreu; Màxim López Manresa, gerent del Districte de l'Eixample; Joan Cambronero Fernández, gerent del Districte de Les Corts; Carles Esquerra Corominas, gerent del Districte Sarrià-Sant Gervasi i Eduardo Vicente Gómez, gerent del Districte d'Horta-Guinardó. Segons l'ajuntament, els propers dies, es designaran els gerents d'algunes àrees i instituts pendents de designar.

L'alcaldessa ha designat els presidents i vicepresidents dels òrgans de govern dels Organismes Autònoms Municipals i Entitats Públiques Empresarials que formen part de l'Ajuntament. Presideix l' Institut Municipal d'Informàtica, Gerardo Pisarello; l'Institut Municipal d'Hisenda, Agustí Colom; el d'Educació, Laia Ortiz; el de Mercats, Agustí Colom. Està al capdavant del de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, Janet Sanz; també presidint el de Parcs i Jardins i d'Urbanisme . El de Cultura recau a mans de Jaume Asens; el de Persones amb Discapacitat, Laia Ortiz; el l'Habitatge; Josep Maria Montaner; el d' Esports, Jaume Asens, i finalment Laia Ortiz i Janet Sanz presideixen el de Serveis Socials i la Fundació Mies Van der Rohe.