Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Colau arriba a l’alcaldia amb un bany de masses a la seva figura

Un públic entregat amb Ada Colau, com si del Messies es tractés, ha omplert gairebé del tot la plaça de Sant Jaume de Barcelona mentre a dins del consistori els regidors votaven i proclamaven Colau com a nova alcaldessa. Els seguidors de l'exportaveu de la PAH de la ciutat comtal han aplaudit de manera incondicional qualsevol menció al seu nom, mentre que han escollit la figura de Xavier Trias com a blanc de bona part de les xiulades.

Redacció
Redacció 13/06/2015

Colau ens portarà a l’AMI i estarà al costat del procés independentista?

El discurs anti-CiU ha tingut fortuna, però a la vegada, la majoria d'assistents han aplaudit qualsevol menció a la independència, la plena sobirania o la República Catalana de part dels regidors electes. És clar, exceptuant quan venia d'un representant de la federació convergent. De fet, la CUP ha gaudit de nombroses ovacions a la plaça, així com el discurs inicial de la regidora d'ERC Trini Capdevila -encarregada de constituir el consistori-, sobretot quan ha acceptat el càrrec d'edil “amb l'objectiu de treballar per la República Catalana i per imperatiu legal”. Els ciutadans que s'han apropat al centre polític de la ciutat també han xiulat les mencions al Rei i a la Constitució.

Poques banderes estelades i algunes republicanes

A més, a la plaça s'han vist poques banderes estelades i algunes republicanes espanyoles. A banda de CiU, la plaça de Sant Jaume ha retronat quan s'ha esmentat o han parlat els representants del PP i Ciudadanos, han mostrat indiferència i alguna xiulets amb el PSC i no s'han definit amb Esquerra. Algú els ha aplaudit tímidament, algú els ha xiulat tímidament. En qualsevol cas, pensar que a Barcelona en Comú no hi ha independentistes és un error, ja que avui una bona part de la plaça ha fet repetits gestos de simpatia a la causa.