Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Cobrar per parlar català

El titular d’aquest article no fa referència als problemes que hem tingut tots els catalans al dirigir-nos en català en algun ambient hostil. Allò de “cobrar per parlar català”. No, […]

Redacció
Redacció 23/04/2008

El titular d’aquest article no fa referència als problemes que hem tingut tots els catalans al dirigir-nos en català en algun ambient hostil. Allò de “cobrar per parlar català”. No, no pas! Ens referim a cobrar diners i no pas cosses! Això, semblaria una ensarrona d’aquelles que arriben als e-mails tipus: “si renvies aquest e-mail cobraras molts diners!”. Altre cop, no,no pas! Això és seriós!
I és que al SDI MEDIA de Los Àngeles, una empresa especialitzada en subtítols, traducció i doblatges estan buscant veus en català.

Segons informen, estan preparant un projecte pel desenvolupament d’un programa de reconeixement de veu en català, valencià i balear per aplicacions de tot tipus i, òbviament, útil per persones amb minusvalies físiques. Necessiten milers de veus de tot arreu, així que estan buscant maneres d’aconseguir voluntaris. De moment, ja han aconseguit la col•laboració de Caixa de Catalunya, TV3 i la Fundació Terra.

Es tracta d’una recerca REMUNERADA. En principi, els voluntaris han de donar-se d’alta al següent web. Una vegada ho facin, rebran un correu electrònic amb un enllaç per obrir un document que hauran d’imprimir. Han de trucar el número de telèfon del primer full i seguir les instruccions. La trucada dura uns 20 minuts, pels que rebran la quantitat de 10€.

Aviat obriran la pàgina web per tenir una opció de donar els diners a la Fundació Terra.