Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Clos nega els ajuts del ministeri d’Indústria a qui vulgui un .CAT

Seguint amb les argumentacions que el caracteritzen, el ministre d’Indústria, Joan Clos, ha assegurat que ‘els que volen tenir el .CAT ja tenen a la Generalitat’ per a rebre suport, tot ser una mentida flagrant. Clos s’ha valgut d’aquesta fal·làcia per defensar els ajuts que el seu ministeri atorga als joves menors de 30 anys per fer-se amb un domini .ES de manera gratuïta, i que no són aplicables als altres dominis de l’Estat, els .CAT. Tot i admetre que des del ministeri estan oberts a ‘tot tipus d’iniciatives’, Clos no ha volgut respondre a la petició d’alguns sectors de la població catalana per tal que aquesta promoció referent al domini .ES sigui efectiva també per al domini .CAT: el ministre socialista ha remés a la Generalitat per qüestions que afectin al .cat, malgrat que el .CAT aquest domini no el gestiona la Generalitat sinó una fundació privada i ara mateix no existeixen subvencions similars procedents de cap administració, sigui espanyola o catalana.

Redacció 30/01/2008

Joan Clos ha assegurat que des del ministeri d’Indústria s’està donant un nou impuls a la societat de la informació i que ‘del que es tracta és de sumar el màxim d’iniciatives, vinguin d’on vinguin’, en referència als promotors del domini .CAT. Clos afirma, però, que dins el ‘Plan Avanza’ ja hi ha opcions per a que les comunitats autònomes afegeixin els seus recursos per al foment de l’ús de les noves tecnologies, remetent cap a la Generalitat als qui reclamen les mateixes ajudes que dóna el ministeri al .ES per al .CAT.

Els joves menors de 30 anys de tot l’Estat ja poden demanar el seu domini .ES a la web de ‘Jóvenes en Red’ i obtenir un domini de manera gratuïta durant un any amb els serveis corresponents. Pel que fa al domini .CAT, però, aquests ajuts de moment no seran possibles ja que des del ministeri no es donen i la Generalitat tampoc té la gestió del domini.

La Fundació puntCAT, gestora del domini, compta, de fet, amb promocions puntuals que representen rebaixes o ajudes per a l’obtenció del domini, però avui en dia no existeix una campanya similar per al .CAT com la que existeix per al .es. Des de la Generalitat també es realitzen algunes col·laboracions puntuals en aquest sentit com la que actualment afecta a les pimes del país.