Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Clos ja torna a ser el que era

Amb la fugida de Joan Clos cap a Madrid, els catalans temíem perdre de vista un dels polítics més hilarants que ha tingut el país els darrers anys. El jurament […]

Redacció 21/12/2007

Amb la fugida de Joan Clos cap a Madrid, els catalans temíem perdre de vista un dels polítics més hilarants que ha tingut el país els darrers anys. El jurament del càrrec, amb aquella patinada de ministeri, va revifar les esperances de la ciutadania, que va respirar tranquil·la al veure que el nou ministre continuaria fent les mateixes “closades” de sempre, ara des de la capital de l’Estat.

El PSOE va actuar de pressa, i veient “la perla” que s’havien endut decidiren, segons sembla, limitar les seves intervencions públiques al mínim i sempre, sempre, sempre amb declaracions i parlaments prèviament supervisats. Clos ens ha tingut uns mesos sense alegries, però en un sol dia n’ha deixat anar dues de ben bones.

Per una banda, aquesta monumental rentada de mans amb el tema de les emissions de TV3 al País Valencià, on ha regalat un “Al Ministeri hem fet tot el que hem pogut” que ens ha fet riure… per no plorar.

Per altra banda, ahir el ministre d’Indústria, Turisme i Comerç assegurava que el preu de l’ADSL a l’Estat està “a la mitjana o per sota” el preu mig de la Unió Europea. Amb les seves declaracions Clos nega i contradiu centenars d’informes i estudis que demostren que els ciutadans espanyols paguen un 20% més car el servei d’ADSL que els seus conciutadans europeus.

Clos fins i tot va contradir l’estudi de la OCDE que situa l’Estat espanyol com el cinquè país amb l’ADSL més cara d’entre els 30 països més desenvolupats, assegurant que la OCDE havia comès errades metodològiques als seus càlculs.