Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Cleries, l’home d’Alavedra i Prenafeta al Parlament?

Després d’esclatar el ‘cas Pretòria’, CiU ha mirat de desvincular les activitats dels il·lustres Lluís Prenafeta i Macià Alavedra del partit per tal que el cas de corrupció empastifi al […]

Redacció
Redacció 15/06/2010

Després d’esclatar el ‘cas Pretòria’, CiU ha mirat de desvincular les activitats dels il·lustres Lluís Prenafeta i Macià Alavedra del partit per tal que el cas de corrupció empastifi al PSC. Tot i això, tal i com recorda un article a Público, el diputat de CiU Josep Lluís Cleries va preguntar al Parlament pel futur de l’edifici que Prenafeta i Alavedra intentaven ‘col·locar’ a Carme Capdevila a través de les pressions a Joaquim Nadal i Antoni Castells. Quins eren els motius que van portar a Clèries a interessar-se pel rumb dels negocis de Prenafeta i Alavedra amb la conselleria d’Acció Social?

Els casos Pretòria i Palau estan esquitxant generosament els dos principals partits de l’arc parlamentari. Una vegada més, com ja va passar després de l’escàndol del 3%, es corre el risc de tornar a amagar la realitat. És aquesta la clau per entendre el canvi d’actitud de CiU? Com s’entén sinó que després d’encapçalar la petició de la compareixença d’Antoni Castells per la seva intervenció en la permuta de l’Hotel del Palau, quan hi ha una acusació de tràfic d’influències i el conseller ja té dia i hora per anar a declarar, la federació nacionalista amagui ara el cap sota l’ala, no vulgui fer declaracions sobre el tema, i deixi que siguin PP i C’s qui tornin a insistir?