Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

#ClavagueresEstatEspanyol salvar gihadistes, ensorrar Catalunya

Espanya és un Estat sense escrúpols que per avortar el procés és capaç de posar en risc la seguretat de les persones. Els Mossos van denunciar a l’Audiència Nacional que la policia espanyola va alertar la cèl•lula gihadista instal•lada al Vallès que la policia catalana els estava seguint. Segons ha publicat Economia Digital, el Jutge Pedraz primer va investigar i imputar alguns membres del CNP, i després va arxivar la causa. Segons alguns experts l’operació de contravigilància estaria dirigida a evitar l’èxit cara l’opinió pública d’una operació antigihadista dirigida pels Mossos.

Redacció
Redacció 14/05/2015

Fernández Díaz de nou darrere el joc brut de l’estat 

El periodista de La Vanguardia Enrique Figueredo ha valorat el cas a RAC1,  i ha assegurat que  “en ocasions l’estament polític força als operatius del carrer a precipitar o congelar una operació per evitar que davant la opinió pública sembli l’èxit d’una o altra administració”. 

Tradició hispànica: l’atemptat de l’11M va ser possible perquè confidents de la policia espanyola van vendre la dinamita als terroristes

Sigui com sigui, el fet demostra que mentre el ministre d’Interior espanyol assegura que la coordinació entre els cossos policials de l’Estat és total, falta a la veritat com va denunciar el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra acusant l'Estat de no facilitar als Mossos la informació de seguretat internacional que afecta a Catalunya i no traslladar-la al Govern.

Un perruquer convertit a l’Islam, l’origen

El reconegut periodista de successos, Carlos Quílez, afirma que l’origen de la cèl·lula a Sabadell es troba en un perruquer de la població convertit a l’Islam que va començar a teixir una xarxa gihadista a Sabadell i Terrassa. Els Mossos, la Fiscalia i el jutge instructor de la causa van corroborar que, en efecte, s’estava teixint aquesta cèl·lula que els Mossos seguien des de feia un any. Es creu que aquesta cèl·lula estava preparada no només per reclutar gent per enviar cap a Síria, sinó que també per atemptar a Barcelona.
 
La ingerència de la policia espanyola

En les seves escoltes, els Mossos van detectar sobtadament en les escoltes l’entrada en escena de veus alienes als terroristes. El cos de policia de la Generalitat van formalitzar la denúncia escandalitzats en veure que era el CNP que alertava als terroristes que la policia catalana els tenia en vigilància. El jutge va obrir una causa separada, que va arxivar dies després per raons que no es coneixen.