Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Clatellada descomunal del Parlament Europeu al govern espanyol

L’endemà que el Tribunal Constitucional decideixi suspendre la Llei de Consum de Catalunya, precisament per aquells punts que afegien protecció contra els desnonaments i la pobresa energètica, arriba un toc d'atenció del Parlament Europeu al govern espanyol pels desnonaments i les preferents. 

Redacció
Redacció 08/10/2015

El govern espanyol  sota supervisió europea
 
Els eurodiputats han aprovat aquest dijous a Estrasburg una resolució que exigeix a Espanya que redueixi de forma “dràstica” el nombre “intolerable de desnonaments”. El text, demana a la Comissió Europea que “supervisi” l'aplicació “efectiva” de les mesures adoptades pel govern espanyol “per resoldre els problemes actuals i prevenir pràctiques abusives” i també sol·licita que Brussel·les supervisi que s'aplica a nivell estatal la legislació comunitària sobre préstecs hipotecaris.
 
L’eurocambra demana a Espanya el que el govern espanyol no deixa fer a Catalunya
 
Els eurodiputats han demanat “al govern d'Espanya que utilitzi tots els instruments a la seva disposició per trobar una solució global que permeti reduir de forma dràstica el nombre intolerable de desnonaments”, i ho fa precisament un dia després que el TC hagi suspès la part del Codi de Consum de Catalunya que afegia protecció addicional contra els desnonaments i la pobresa energètica,  obligava els bancs a acudir a la mediació abans de fer cap acció legal per provocar un desnonament i obligava les empreses energètiques a no tallar el subministrament a persones en situació de vulneració durant períodes crítics com l'hivern. A més, els eurodiputats demanen a la Comissió Europea que elabori una “llista negra” dels bancs implicats “en freqüència en males pràctiques bancàries”.
 
 
ERC i CDC indignats per la suspensió del Codi de Consum
 
Coincidint amb l’aprovació de la moció a l’Eurocambra els eurodiputats d'ERC-MES-Catalunya Sí, Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall, han presentat avui un seguit de preguntes a la Comissió Europea arran de la suspensió de les mesures contra la pobresa energètica promogudes des de Catalunya. Terricabras i Maragall demanen a l'executiu comunitari quina és “la seva agenda” en matèria “de pobresa energètica” i pregunten si instarà els estats a “desenvolupar lleis per reduir les execucions hipotecàries i els talls de subministrament energètic, sobretot a l'hivern”.
Els dos eurodiputats han sol·liciten a la Comissió Europea si prendrà mesures davant de “l'incompliment de l'Estat espanyol sobre les clàusules abusives dels contractes” hipotecaris.
 
Des de CDC, Felip Puig considera que ''cada setmana ens recorden que les aspiracions dels catalans en qüestions que afecten el benestar i l'economia, com és el cas de la pobresa energètica i l'ordenació comercial, no tenen cabuda en la Constitució espanyola''. El Conseller d’Empresa considera que els dos recursos del govern espanyol davant el Tribunal Constitucional impugnant les lleis de consum i de comerç són un signe ''d'hostilitat'' a l'autogovern de Catalunya 

Relacionats