Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Ciutadans vol radicalitzar el discurs anticatalanista

Rivera cada cop s’està quedant més despullat  que en  el seu famós cartell  de propaganda electoral. Els autoanomenats “intel·lectuals” del partit ja no el recolzen i a més, el que es postula com a nou home fort del partit té les coses molt clares: vol radicalitzar el discurs de l’ “antinacionalisme català” tan dins del partit com a fora, concretament al parlament. “projecte ciutadans” titllen a Rivera de continuista, partidista i que ha moderat el seu argumentari.

Redacció
Redacció 29/06/2007

directe!cat ja us comunicava els estires i arronses del Partit de la ciudadania (C’s) i com els barons del partit havien canviat de “musa” i han passat de recolzar a un Rivera en decadència a un nou puntal. Doncs ara ja sabem de quin peu calça el que pretén ser el nou home fort de Ciutadans: Luis Bouza-Brey:

Sota el nom de “Projecte Ciutadans”, Bouza-Brey, professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona (UB) Luis Bouza-Brey, es presenta com l’alternativa al projecte que fins ara ha liderat Albert Rivera a Ciutadans-Partido por la Ciudadania. L’objectiu és “radicalitzar el discurs antinacionalista” (antinacionalisme català). Aquesta nova proposta, de les moltes que hi ha dins el partit, sembla ser que tots els números d’encapçalar la nova ideologia del partit que es decidirà en el pròxim congrés aquest cap de setmana.

Així doncs, “Projecte Ciutadans” es postula com la veritable opció per endurir el seu discurs al Parlament de Catalunya i per projectar-se també a l’àmbit estatal.
Des del moviment, acusen a Rivera i el seu programa “Units per un projecte” de continuista, partidista i que ha moderat el seu argumentari.

La llista de Bouza-Brey, en canvi, aposta per “radicalitzar el discurs antinacionalista”, sobretot, al Parlament, on creuen que “no se’ls està veient”. Sobre la base d’un ideari “socialdemòcrata i liberal-progressista”, “Projecte Ciutadans” aposta per endurir el to i també per projectar-se a l’àmbit estatal. De fet, entenen que ‘la veritable aposta de futur’ del partit ha de passar per tenir presència a Espanya, al costat de plataformes com Basta Ya.