Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ciutadans reuneix mil persones al CAC per denunciar la ‘manca de llibertat d’expressió’

Unes 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, i 4.000, segons l’organització s’han manifestat aquest dissabte al migdia davant la seu del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), per denunciar ‘la censura política’ que s’ha comès amb el repartiment de freqüències radiofòniques que han deixat sense dues llicències a la cadena COPE al Principat. El líder de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, considera que aquest fet demostra que es ‘castiga’ a aquells ‘grups mediàtics’ que han estat crítics amb el Govern. ‘Al darrere hi ha decisions arbitràries’ ha afegit Rivera, que també ha deplorat les intervencions d’aquesta setmana del president del CAC, Josep Maria Carbonell, i del conseller del Partit Popular a l’ens, Fernando Rodríguez Madero.

Redacció
Redacció 24/11/2008

Sobre la compareixença de Carbonell al Parlament, Rivera ha apuntat que va servir per ‘constatar’ que el president del CAC estava a la ‘defensiva’ i que el procés de concessió va ser ‘obscura’ i ‘arbitrària’. D’altra banda, ha qualificat d”inacceptables’ les declaracions de Madero. ‘Si una persona manifesta odi cap a determinats líders ‘mediàtics’, no se li pot donar veu’ ha constatat el president de C’s. ‘En un tribunal penal no es pot donar a veu a una persona racista per jutjar a una persona de color’ ha posat com a exemple.

Albert Rivera ha titllat el CAC de ‘guardià de l’oasi mediàtic’. Un ‘oasi’ creat per tal de mantenir ‘l’oasi polític’ que suposadament, segons el líder de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, hi ha actualment a la Generalitat. ‘Tot això va en detriment de la llibertat d’expressió’ ha afegit. ‘El CAC ha fet un treball brut en el sentit polític’ ha conclòs.

En la concentració, que ha comptat amb els discursos del militant de C’s, Jordi Cañas i del mateix Albert Rivera, s’han pogut veure nombroses pancartes contra el CAC –en una d’elles s’aprofitaven les sigles per escriure la paraula ‘caciquisme’- així com contra el tripartit. D’altra banda, s’han sentit consignes i s’han vist cartells de suport a la cadena COPE, que ha perdut amb la concessió, les freqüències que tenia fins ara a Girona i Lleida.

La important afluència de gent a la concentració ha fet que la Guàrdia Urbana de Barcelona tallés el trànsit al carrer Entença -entre la travessera de les Corts i l’avinguda Diagonal- fins a la finalització de l’acte reivindicatiu. Diversos furgons dels Mossos d’Esquadra també han estat presents per tal de garantir la seguretat a la zona durant l’acció, i evitar que es repetissin els desperfectes que uns desconeguts van ocasionar a l’entrada del CAC. Albert Rivera, s’ha mostrat ‘molt satisfet’ per l’èxit de la convocatòria, ja que, segons ha dit, aquest fet demostra que la gent aposta per la ‘pluralitat’ d’opinió.